X

Alimente ideale pentru frumusețe

Alimente ideale pentru frumusețe. Pielea frumoasă și fără riduri, părul des și strălucitor, unghiile puternice și netede nu sunt doar semne de vanitate. Sunt simboluri ale sănătății întregului corp. E normal să ni le dorim? Da! Putem să le obținem? Da!

Pielea e ultimul organ care primește nutrienți așa că, o piele impecabilă semnifică o nutriție adecvată, iar o nutriție adecvată înseamnă funcționare optimă a tuturor sistemelor organismului uman.

Industria cosmetică încearcă să ne convingă (de cele mai multe ori cu succes) că nu există legătură între ceea ce mâncăm și aspectul pielii. Produsele cosmetice au rolul lor în îngrijirea pielii, dar nu sunt suficiente pentru a obține rezultate optime pe termen lung.

Ni se spune zilnic că ajunge să ne ungem cu creme, să cumpărăm demachiante, tonere, măști, seruri, balsamuri, spray-uri, loțiuni, poțiuni și sute de alte produse. Principalul efect al acestora este îmbogățirea companiilor producătoare și al celor care le comercializează.

Puțini dermatologi și esteticieni vorbesc despre nutriție, iar majoritatea celor care o fac bat câmpii cu grație, repetând bazaconiile pe care le livrează mass-media.

Nu poți separa aspectul pielii de nutriție. Fără un aport optim de nutrienți, nicio poțiune magică nu te va ajuta să te ferești de riduri, acnee, pete pigmentare, celulită, fragilitatea unghiilor, subțierea și căderea părului.

Unele produse cosmetice oferă o rezolvare temporară sau maschează problemele. Totul ca să ne facă să le cumpărăm lună de lună. Ele joacă un rol secundar în menținerea calității pielii, nu sunt factorul determinant.

Interesul pentru îngrijirea naturală a corpului a dat naștere acestui blog. Nu există frumusețe fără sănătate și nici sănătate fără o nutriție optimă. Produsele de îngrijire, fie ele naturale sau nu, sunt ok, dar pălesc în comparație cu dieta.

Poți face minuni pentru frumusețea ta dacă știi ce să mănânci, dar și ce să nu mănânci.
  • 1. Supa de oase – Bogată în glicină, arginină, glutamină, prolină, colagen, calciu, magneziu, potasiu și fosfor, îți hrănește pielea, o face mai elastică, reduce uscarea și crăparea, prevenind astfel apariția ridurilor.
  • 2. Peștii marini grași Acizii grași omega-3, EPA și DHA te protejează de efectele negative ale expunerii excesive la soare prin crearea unui strat suplimentar de fotoprotecție la nivelul pielii.
  • 3. Carnea de vită Bogată în proteine și grăsimi, carnea de vită este un aliment complet: furnizează corpului atât materialele de construcție necesare (proteinele) cât și combustibilul (grăsimea) pentru o funcționare optimă.
  • 4. Oul – Oul conține, printre multe altele, biotină, o vitamină asociată cu frumusețea și sănătatea pielii, a unghiilor și a părului. Protejează împotriva apariției acneei, a infecțiilor și iritațiilor la nivelul pielii, împiedică uscarea excesivă și crăparea acesteia.
  • 5. Ficatul – Ficatul este cea mai bogată sursă naturală de vitamina A, sub formă de retinol. Despre vitamina A am scris pe larg în articolul Ingredientele frumuseții și ale sănătății optime: Vitamina A

Continuare articol »

Cosmetic Line:
Related Post