X

Alimente care curata ficatul

Detoxifierea ficatului

Ficatul este considerat de majoritatea medicilor naturisti un organ esential. Starea de sanatate a ficatului si modul in care acesta functioneaza, influenteaza starea generala de sanatate a unei persoane.

Alimente care curata ficatul
Aceasta lista este una un pic mai specifica si se concentreaza in special pe produsele alimentare care pot ajuta la curatarea ficatului. In plus, fata de utilizarea unor suplimente cu rol in detoxifiere si efectuarea a cel putin doua curatari pe an a ficatului si vezicii biliare, consumul urmatoarelor alimente reprezinta cel mai bun mod de a va pastra un ficat sanatos si care sa functioneze corect. Este recomandat sa includeti aceste alimente in dieta dumneavoastra saptamanala.

1. Usturoiul – doar o cantitate mica din bulbul sau picant are capacitatea de a activa enzimele hepatice, care ajuta organismul sa elimine toxinele.

2. Grapefruit – are continut ridicat de vitamina C si antioxidanti si intensifica procesul natural de curatare a ficatului.

3. Sfecla si morcovii – contin cantitati insemnate de flavonoide si beta-caroten si ar trebui sa le consumati pentru a contribui la stimularea si imbunatatirea in ansamblu a functiei hepatice.

4. Ceai verde – aceasta bautura foarte benefica pentru ficat este plina de antioxidanti numiti catechine, elemente constitutive cunoscute ca adjuvant in imbunatatirea functiei hepatice.

5. Legumele cu frunze verzi – sunt cei mai buni si mai puternici aliati in detoxifierea ficatului si pot fi consumate crude, fierte sau sub forma de sucuri. Intesate de clorofila, verdeturile absorb literalmente toxinele din fluxul sanguin. Cu abilitatea lor distincta de a neutraliza metalele grele, produsele chimice si pesticidele, aceste alimente detoxifiante ofera o protectie puternica pentru ficat.

6. Avocado – acest super-aliment cu densitate mare de nutrienti ajuta organismul in productia de glutation, necesar pentru a curata ficatul de toxine daunatoare.

7. Merele – au continut ridicat de pectina si ofera aportul necesar de componente chimice, care ajuta organismul sa se curete in mod natural si sa elibereze toxinele din tractul digestiv.

Cosmetic Line:
Related Post