X

8 lucruri surprinzătoare pe care le spune aspectul fizic despre tine

Nu trebuie să judeci o persoană după aparenţe, dar asta nu înseamnă că felul în care arată o persoană nu lasă o primă impresie puternică asupra altora.

Există multe lucruri pe care unii le pot deduce după aspectul fizic: de la faptul că eşti sau nu de încredere la faptul că eşti o persoană extrovertită sau una introvertită. În plus, felul în care arăţi poate să dezvăluie tot felul de lucruri despre sănătatea ta, cum ar fi predispoziţia pentru anumite boli. Iată opt lucruri pe care aspectul fizic le poate spune despre tine, conform businessinsider.com.

1. Oamenii pot afla ce personalitate ai dintr-o simplă fotografie

Un studiu arată că oamenii pot afla multe lucruri despre personalitatea ta dintr-o simplă fotografie. Participanţilor la studiu li s-au arătat două poze a 123 de studenţi de la Universitatea Texas din Austin: una în care studenţii se uitau la cameră cu o expresie neutră, alta în care persoana a pozat aşa cum a vrut. Indiferent de poziţia avută în fotografie, oamenii au avut aceeaşi părere despre subiecţi. Chiar dacă ei au putut determina mai bine trăsăturile unei persoane din poza “normală”, ei au nimerit aceleaşi caracteristici şi când au văzut imaginile cu expresie neutră.

2. Oameni judecă rezistenţa fizică după structura facială

Într-un alt studiu, unui grup i s-a arătat zece tipuri de feţe diferite, iar participanţii au stabilit caracteristicile persoanelor cu acele trasături faciale. Se pare că oamenii consideră persoanele cu feţele late ca fiind mai rezistente fizic.

3. Femeile sunt atrase de bărbaţii duri în anumite perioade ale lunii

Preferinţele unei femei în materie de bărbaţii variază în funcţie de perioada ciclului menstrual. Astfel, femeile sunt mai atrase de bărbaţii duri când sunt la ovulaţie.

4. Aspectul fizic spune multe despre sănătatea ta

Ridurile sunt mai mult decât un semn al vârstei. Ele ne spun şi cum se simte inima ta. De exemplu, femeile cu un risc mai mic de infarct arată cu cel puţin doi ani mai tinere decât sunt în realitate.

5. Un doctor îşi poate da seama dacă eşti bolnav după ochi

Ochii unei persoane pot fi un indiciu privind sănătatea precară. Mai multe boli pot fi descoperite de doctori cu ajutorul aspectului ochilor. Pete roşii pe ochi, de exemplu, sunt un semn al diabetului.

6. Pentru bărbaţi, lungimea degetelor e legate de lungimea penisului…

Un studiu realizat pe 144 de coreeni arată că există o legătură între lungimea penisului şi cea a degetelor. O diferenţă mai mică între index şi inelar e un semn al unui penis mai mare. Ambele măsuri sunt influenţate de expunerea la testosteron din pântec.

7. … dar şi predispoziţia la cancer

Însă cercetătorii germani au descoperit că dacă bărbaţii au indexul mai mare sau la fel de lung ca inelarul sunt mai puţin predispuşi la a face cancer la prostată.

8. Înălţimea poate indica riscul de a face anumite boli

Unele studii sugerează că oamenii înalţi sunt mai feriţi de boli cardiovasculare, iar cei scunzi de cancer. Efectele sunt legate de cantitate de hormon de creştere din organism, care poate proteja de unele boli, dar creşte riscul în cauza altora.

de Ana Dinescu

Categories: Beauty & LifeStyle
Cosmetic Line:
Related Post