Beauty & LifeStyle Frumusețe & Sănătate

3 reguli ca să slăbeşti sănătos după Sărbători

Pun pariu pe un tort mare de bezea (febleţea mea, asta e!) că pe 90% dintre listele de dorinţe alocate lui 2017 se găseşte şi o siluetă mai conturată. Iar după dezmăţul culinar de sărbătorile de iarnă, avem şi mai mult de lucrat la contur. Totul este să nu uităm regulile de aur.

Dacă ne spune cântarul că am pus 2,3,4, hai 5 kilograme de sărbători, tendinţa generala este să ne aruncăm cu grabă în regimuri primejdioase pe care prin martie, aprilie vom ajunge să le regretăm. Tocmai de aceea îmi permit să vin cu următoarele sfaturi de bază.

1. Nu vă tăiaţi drastic caloriile, nu aceasta este soluţia

Dacă după belşugul de Crăciun şi Revelion vă retezaţi porţiile cu 80%, organismul va fi complet bulversat şi veţi avea numai probleme. De fapt, aşa se şi nasc tulburările grave de alimentaţie – de la diete dure care efectiv torturează corpul. Mâncaţi trei mese, ciuguliţi gustări, depăşiţi 1000, chiar 1200 de calorii zilnic.

2. Nu renunţaţi la alimentele după care strigă bietul organism

Şi mă refer aici la legume, fructe, nuci, migdale – produse care îi fac bine şi care îl menţin la capacitate optimă. Dacă veţi îmbrăţişa o dietă disociată sau una numai cu proteine, veţi strica echilibrul nutriţional şi veţi suporta consecinţele. Vorba aceea „Orice, dar cu moderaţie” este tare potrivită!

3. Nu fugiţi de sport

Este o greşeală să credeţi că puteţi la infinit să slăbiţi repede şi armonios fără el. Şi în plus, de ce sunteţi dispuşi să renunţaţi atât de uşor la toate beneficiile medicale cu care vine la pachet? Poate că ceea ce mâncăm are un cuvânt mai greu de spus în privinţa kilogramelor pierdute, dar sport este cel care dictează tonifierea. Ar fi păcat să lipsească.

SURSA: Andra Nastase

Sugestii

Vezi articole