Vitamina C – buna la tot ce te doare. Aveati idee ca unele animale isi produc singure Vitamina C? Nu se imbolnavesc niciodata de inima si nici nu sufera de arteroscleroza.
Din nefericire, oamenii nu fac parte din acest grup privilegiat, asa ca trebuie sa faca rost prin alte mijloace de Vitamina C – nu de alta, dar atacurile de cord si in general bolile coronariene fac ravagii, scrie publicatia online Article’s Base.
Vitamina C (acidul ascorbic) nu are efecte benefice doar asupra inimii – ajuta creierul sa-si revina mai repede dupa o anestezie. In plus, pune umarul la constructia de colagen, care previne imbatranirea pielii – dupa 25 de ani, suplimentele cu vitamina minune devin imperios necesare daca va doriti o piele stralucind de sanatate si tinerete.
Mai mult, Vitamina C are proprietati antioxidante, ceea ce inseamna ca se lupta cu radicalii liberi, cei care sunt responsabili de oxidarea celulelor (imbatranirea). Ca sa nu mai spunem ca nicio raceala nu sta in calea acestei vitamine.
O alta mare calitate a acidului ascorbic este ca ajuta sistemul endocrin – ati auzit de afectiunile tiroidei, nu? Ei bine, sistemul endocrin infloreste atunci cand ii oferi astfel de nutrienti.
Anemia este un alt dusman al Vitaminei C. Pe scurt, sunt nenumarate bolile si afectiunile asupra carora actioneaza acidul ascorbic, cu rezultate clinice demonstrate.
Atentie insa! Chiar daca Vitamina C pare o idee buna si va recunoasteti in afectiunile si simptomele citate mai sus, luati cu atentie medicamentul-minune. Ca orice alt medicament, poate avea efecte adverse – incercati sa luati un complex de Vitamina C si bioflavonoide.
Mai mult, asigurati-va ca acidul ascorbic este “tamponat” – de unul singur este acid si tinde sa deranjeze stomacul.
Orice tratament cu Vitamina C poate incepe cu 250 de miligrame, administrate dupa masa. Dupa cateva zile, se adauga inca 250 de miligrame.
Cantitatea ideala de acid ascorbic difera de la om la om – unii iau si 6000 de miligrame pe zi, asa ca prin incercare si eroare puteti afla care este necesarul pentru dumneavoastra.
Ideea este ca, atunci cand simtiti ca ati luat vreo raceala sau va incearca vreun virus, sa va doftoriciti bine cu cateva pastile – imediat va veti simti mai bine.
In plus, in afara de inghititul de pastile, care poate deveni enervant la un moment dat, va puteti suplimenta alimentatia cu legume si fructe bogate in acid ascorbic: broccoli, varza de Bruxelles, conopida, varza, legume cu frunze verzi, ardei grasi rosii, ardei iuti, patrunjel, capsuni, kiwi si citrice.