X

Trend-uri de frumusete

Trend-uri de frumusete

Chirurgia estetică se poate descrie în „sfere”. Rinoplastiile și augmentările mamare până în 30 de ani, după 30 de ani apar și alte intervenții cum ar fi abdominoplastiile, lipoaspirațiile. În jur de 40, 50 rămân abdominoplastiile, dar apar intervențiile la nivelul fețe. “Eu sunt de părere că mai important decât tratamentul este menținerea efectelor lui, vizita la medicul estetician cum îi spuneți dvs, o dată la 3, 6 luni”, spune Oltjon Cobani, medic specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva.

In Romania,  cea mai cautata interventie chirurgicala este rinoplastia urmata de diferite proceduri la nivelul fetei (rejuvenari cervico-faciale). Liftingul facial ramane cam pe ultimul loc, nefiind o procedura foarte cautata,in discordanta de altfel cu tarile din vestul Europei, in care liftingul facial este o procedura destul de frecvent afectuata.La nivelul corpului cele mai frecvente interventii se adreseaza sanilor (marire, ridicare, miscorare sani), urmate indeaproape de lipoaspiratie si abdominoplastie. Desigur, in comparatie cu anii trecuti, putem face si interventii combinate, abdominoplastie cu lipoaspiratie, abdominolastie si ridicare sani si altele. La aceste proceduri cel mai mare avantaj este timpul (o singura interventie chirurgicala, o singura perioada postoperatorie) si de asemenea si costul interventiei care este mai mic decat doua interventii separate.

Ce operatii combinate poti face?

Lipoaspiratie si abdominoplastie, augmentare mamară si rinoplastia, ridicare sânilor (sau ridicarea si augmentarea ) si abdominoplastia, blefaroplastia si lifting-ul facial, iar lista poate continua, in functie de problemele fiecarui pacient.

Desigur, ca si aceste operatii combinate prezinta niște riscuri, in mare parte datorită timpului mai îndelungat al intervenției. De aceea, evaluare minuțioasa a stării de sănătate a pacientului si a factorilor de risc asociați (fumat,anumite afecțiuni) este strict necesară înaintea intervenției. De asemenea, timpul de recuperare postoperator va fi mai lung, întrucât corpul este supus unui stres mai mare.

Cu toate acestea, intervențiile combinate au luat amploare in ultimul timp, in mare parte datorită pacienților care nu vor sa fie supuși la 2 intervenții separate. In mod cert, cel mai mare avantaj al acestor intervenții îl reprezintă timpul, pacientul supunându-se doar unei operații, unui singur timp de recuperare postoperator. In al doilea rând, costurile intervențiilor combinate sunt mai mici decât 2 operații separate. Si nu in ultimul rând, dorinta pacienților de a avea rezultatele dorite intr-un timp mai scurt.

SURSA:

Cosmetic Line:
Related Post