X

Tratamentul vampirilor

Tratamentul vampirilor… sau rejuvenarea tisulară cu factori de creştere autologi

Tratamentul vampirilor – Cunoscută şi apreciată de peste 20 de ani în state precum Japonia şi Statele Unite ale Americii, aşa-numita „terapie a vampirilor” este din ce în ce mai mediatizată în toate statele Europei, inclusiv la noi în ţară.

Deşi autorii americani l-au promovat sub această denumire, tratamentul este cunoscut sub denumirea de „Plateled Rich Plasma Therapy” – terapia cu plasmă îmbogăţită în trombocite – şi are la bază un principiu cât se poate de simplu, şi anume acela de a folosi capacitatea intrinsecă de regenerare şi reparare tisulară pe care o au trombocitele. Aceasta este una din funcţiile majore pe care o au plachetele (trombocitele) în mod natural în organism. Iniţial, terapia cu plasmă îmbogăţită în plachete a fost folosită în traumatologie pentru tratamentul fracturilor cu vindecare dificilă, a leziunilor tendoanelor, ligamentelor, articulaţiilor, precum şi în chirurgia reconstructivă în tratamentul plăgilor cronice.

Deoarece procesul de îmbătrânire a feţei (şi a întregului organism) presupune o diminuare în multiplicarea celulară, sinteza de colagen, matrice extracelulară, concentratul plachetar este utilizat tocmai pentru a induce o accelerare a procesului de regenerare celulară şi sinteza de colagen atât la nivelul feţei, cât şi al decolteului, al mâinilor etc.

Tratamentul cicatricilor…

Aceeaşi procedură este eficientă pentru tratamentul cicatricilor posttraumatice, postacnee, postcombustionale etc. În combinaţie cu vitamine şi oligoelemente, acest tratament este deosebit de eficient pentru tratamentul alopeciei (căderii părului), atât la bărbaţi cât şi la femei.

Tratamentul vampirilor este foarte uşor de efectuat. Presupune recoltarea de sânge de la pacient, după care se introduce într-un dispozitiv special (o eprubetă special concepută având un gel separator şi un mediu anticoagulat predozate). Eprubeta se centrifughează la un anumit număr de rotaţii/minut şi un număr specific de minute pentru a se obţine concentratul trombocitar, după care se extrage doar acest strat de trombocite (numit de către specialişti „the golden layer”) şi se injectează în zona care se doreşte a fi tratată.

###

Injectarea se efectuează după o anesteziere prealabilă cu anestezic de suprafaţă. După injectare trombocitele eliberează progresiv citokine (factori de creştere) care ating un nivel maxim la 7-10 zile. Din acest moment se constată că pielea începe să capete un aspect din ce în ce mai luminos, mai radios, cu diminuarea marcată a ridurilor fine. Efectul maxim se obţine la 3 săptămâni de la injectare, timp în care are loc o producere de colagen, formare de noi vase de sânge, multiplicări celulare în zonele tratate. Folosit în asociere cu acid hialuronic, tratamentul poate realiza şi augmentarea rapidă în volum în zona şanţurilor lacrimilor, nazogeniene, pentru mărirea / ridicarea pomeţilor.

În general, pentru obţinerea unui efect maxim sunt necesare între 2 şi 4 şedinţe efectuate la o lună interval, urmate de un tratament de întreţinere la 6/12 luni, în funcţie de vârstă şi aspectul pielii.

În afară de efectele majore regeneratoare conferite de propriul organism, tehnica are ca şi avantaj major lipsa riscului apariţiei reacţiilor alergice sau a transmiterii unor boli.

###

Efectele secundare sunt minore: apariţia unor echimoze (vânătăi) la locul de injectare, edeme (umflături) la nivelul pleoapelor. Acestea se datorează procesului de injectare în sine şi cedează în 2-3 zile.

###

Avantajul major al acestei metode este faptul că deşi efectele se instalează lent, începând de la 7-10 zile până la 21 de zile de la injectare, procesul de reparare tisulară realizat de trombocitele proprii duce la un aspect întinerit absolut natural al pielii, complet diferit faţă de filerele de sinteză şi care se menţine un timp mult mai îndelungat.

Tratamentul poate fi folosit cu succes nu numai că procedura de rejuvenare, dar şi pentru îmbunătăţirea aspectului cicatricilor după operaţii, acnee sau arsuri, a vergeturilor, precum şi pentru oprirea căderii părului.

SURSA: SUSANU CLINIC

Cosmetic Line:
Related Post