X

Ten perfect in 24 de ore

Până pe la ora două după-amiază, tenul tău a avut deja o zi plină – a făcut față la propriu radicalilor liberi și razelor UV. La culcare, celulele pielii încă mai au de lucru: să înțeleagă exact ce și când se întâmplă , apoi să se adapteze programului tău. Aplică produsele în această ordine, așteptând ca fiecare strat să se usuce înainte să fie așternut un altul și vei afla pe pielea ta ce înseamnă să ai un ten perfect.

De dimineață

Produsele aplicate în zori te pregătesc pentru întreaga zi, asemenea micului dejun, susține dermatologul newyorkez David Colbert. Ajută-ți tenul să se alimenteze pentru a combate amenințările cotidiene, folosind ingrediente esențiale.

Pasul 1: Soluție pentru ochi umflați

Fluidele tind să se adune sub ochi în timpul orelor petrecute la orizontală. O cremă cu cafeină (ideal ar fi să aibă aplicator metalic, cu bile) poate reduce umflăturile.

Pasul 2: Antioxidanți

Serumurile cu Vitamina C și E sau ceai verde (trei dintre cei mai puternici anti-oxidanți) neutralizează radicali liberi, vinovați pentru riduri și pete.

Pasul 3: Protecție solară

Consideră antioxidanții un fel de lenjerie intimă pentru ten, iar SPF-ul ar fi hainele; n-ai pleca niciodată… goală pe stradă. Încearcă o cremă BB care să-ți ofere hidratare, nuanță uniformă și, cel mai important, protecție solară ridicată.

Pasul 4: Hidratare intermediară

Pe la ora 14, crema hidratantă pe care ai aplicat-o de dimineață își va fi pierdut puterile. Ține la îndemână un spray facial hidratant pentru a-ți revigora pielea după prînz.

Înainte să te culci

Când tu dormi, organismul secretă beta-endorfine și hormoni de creștere, explică Amy Wechsler, dermatolog în New York. Acești pași stimulează ciclul reparator nocturn.

Pasul 1: Serum de noapte

După curățarea feței, aplică un serum reparator de noapte. Formula la fină și concentrată se absoarbe mult mai profund decât crema de noapte, pentru a stimula reînoirea celulară.

Pasul 2: Retinol (ori Retin-A pe bază de prescripție medicală)

Razele UV slăbesc acest derivat de vitamină A – esențial pentru o reînoire celulară optimă (metoda naturală de auto-exfoliere a pielii) – deci rezervă retinolul pentru noapte.

Pasul 3: Masaj pentru zona ochilor

Mai mult înseamnă mai bine când vine vorba despre hidratarea acestei zone cu piele fină, expuse deshidratării și ridurilor.

Pasul 4: Crema de noapte

Pielea pierde în mod constant apă, chiar și când dormi. Optează pentru o cremă mai bogată pentru a preveni deshidratarea, dar și pentru a sigila formulele aplicate anterior.

SURSA

Cosmetic Line:
Related Post