X

Strugurii – energizant natural

STRUGURII – ENERGIZANT NATURAL

Strugurii au onoarea de a conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți: resveratrolul. Acesta se găsește în special în strugurii negri și declanșează în organismul nostru secreția hormonului adiponectină.

Protejează sistemul cardiovascular
Strugurii au onoarea de a conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți: resveratrolul. Acesta se găsește în special în strugurii negri și declanșează în organismul nostru secreția hormonului adiponectină.
Datorită acestui efect, strugurii împiedică dezvoltarea anumitor afecțiuni cardiace, protejând vasele de sânge și reducând inflamațiile.
Au de asemenea capacitatea de a îmbunătăți modul în care organele procesează glucoza și insulina. Sâmburii strugurilor sunt bogați în uleiuri benefice, care te protejează împotriva cheagurilor de sânge.

Efect laxativ
Strugurii consumați sub formă de dietă intensivă, într-o cantitate mai mare pe o perioadă mai scurtă, pot avea un efect laxativ.
Încurajează sistemul gastric să elimine mai rapid toxinele și te scapă de constipație sau balonare.

Energizant natural
Când vine vorba despre calorii, strugurii nu sunt chiar cea mai bune opțiune. Și asta fiindcă sunt destul de bogați în calorii și au un conținut mediu de zahăr.
Sunt de preferat în locul bananelor, de exemplu, însă nu sunt fructul ideal atunci când vrem să slăbim.
Însă toate aceste calorii, împreuna cu vitaminele și mineralele din struguri, fac din aceștia un minunat energizant natural. O gustare cu struguri proaspeți îți poate reda energia în caz de oboseală sau te poate motiva înainte de un antrenament la sală.

Te ajută în detoxifiere
Antioxidanții și alte substanțe active din struguri detoxifică ficatul, colonul și rinichii. Te poți folosi de acest avantaj fie într-o cură mai agresivă de detoxifiere, transformându-i în suc, fie ca parte dintr-o alimentație echilibrată, în care detoxifierea se face într-o măsură mai mică, dar pe o durată mai lungă.
Esențial este să îi consumi în totalitate, cu coajă și sâmburi. Acestea din urmă, deși au un gust mai neplăcut, conțin peste 60% din substanțele benefice.

Curăță tenul
Boabele de strugure sunt ideale și pentru tenul tău. Reduc excesul de sebum, matifiază, au efect antiseptic și antiinflamator, pot reduce acneea și semnele lăsate de aceasta și pot calma erupțiile cutanate în caz de dermatită sau psoriazis.

Cosmetic Line:
Related Post