Beauty & LifeStyle Frumusețe & Sănătate

Sfaturi vitale pentru o piele frumoasa

Pielea este oglinda frumusetii si a sanatatii organismului nostru, ea are nevoie de atentie, de ingrijire, de produsele potrivite. Cu fiecare an care trece si isi lasa amprenta asupra ei, pielea devine mai sensibila si noi trebuie sa fim atente nu numai sa ii schimbam rutina de ingrijire dar si produsele, trebuie sa nu neglijam deloc schimbarile ei.

Iti venim un ajutor cu un mic ghid de ingrijire a pielii, care cuprinde sfaturi importante de care este important sa tii cont:

LA 40 DE ANI

Pielea ta … trece printr-o schimbare majora! Incepe sa se subtieze, celulele nu se mai reproduc la fel de repede incat sa le acopere pe cele care mor si nivelul de colagen si elastina scad dramatic. Pielea ta este mult mai uscata, fermitatea si elasticitatea lasa de dorit. Ridurile se inmultesc si pielea nu mai este atat de luminoasa.

1. Cauta in produse ingrediente active. SPF-ul si antioxidantii sunt la fel de importanti, dar cauta si acid salicilic si acizi glicolici pentru a readuce luminozitatea. Crema ta de fata trebuie sa contina o cantitate mare de retinoizi, extinzand productia de colagen. Peptide, pentapeptide, aminoacizi, acidul hialuronic, ceramidele, sunt alte ingrediente active care ajuta in productia de colagen.

2. Exfolieaza pielea o data pe zi. De acum ea are nevoie de si mai mult ajutor in regenerare. Foloseste un produs cat mai usor, si maseaza tenul cu miscari circulare. Evita produsele cu alcool. Foloseste un ser de noapte puternic hidratant.

3. Foloseste o crema speciala de ochi. Anti-imbatranire, care sa lupte cu ridurile ce incep sa se inmulteasca. Crema de ochi este dedicata numai pielii sensible din jurul ochilor, fiind puternic hidratanta si luptand si cu depigmentarea.

PESTE 50 DE ANI

Pielea ta… are o productie de colagen din ce in ce mai mica! Iar nivelul de hidratare este din ce in ce mai scazut. Ridurile se adancesc iar pielea devine din ce in ce mai uscata si mai lipsita de stralucire. Este mult mai sensibila, apar pete, roseata, decolorari. Este momentul sa folosesti produse cat mai bune.

1. Foloseste o crema cu retinozi. Ei sunt salvarea pielii tale, ei o ajuta sa isi mentina elasticitatea si productia de colagen la un nivel acceptabil. Este cel mai important ingredient. Si peptidele sunt importante, alaturi de vitamina C. Si nu uita de SPF!

2. Foloseste un ser care ajuta in dezvoltarea epidermei. Desi este mai scump, un astfel de ser este un adevarat luptator cu imbatranirea. Inainte de folosirea lui, tamponeaza pielea cu un toner puternic, care netezeste pielea si trateaza porii largi.

3. Foloseste o masca puternic hidratanta de doua ori pe saptamana. Pielea ta are nevoie de hidratare acum mai mult ca oricand, pentru ca uleiul ei natural este din ce in ce mai putin.

 

Sursa: de Gabriela Paladi

Sugestii

Vezi articole