fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Secretele epilării definitive

Pielea fină şi fără cusur este visul fiecărei femei, vis pe care l-au îmbrăţişat şi bărbaţii în ultimii ani, aspectul fizic fiind extrem pentru ambele sexe.

Timpul petrecut pentru epilare, fie că e acasă, fie că este la salon, poate fi semnificativ scurtat, apelând la epilarea definitivă.

Procedura presupune distrugerea rădăcinilor firelor de păr, fără a fi afectate şi ţesuturile, prin folosirea unor unde luminoase cu caracteristici specifice (lumină intens pulsată – IPL). Va fi nevoie să urmaţi o serie de câteva şedinţe, în funcţie de caracteristicile individuale, aşa că specialiştii ne recomandă să aşteptăm rezultate importante după cel puţin două şedinţe. Disconfortul post-procedură este minim, nefiind necesare antialgice. În plus, puteţi pleca după efectuarea şedinţei.
Epilarea definitivă cu laser – avantaje:
• siguranţă;
• în timpul aceleiaşi şedinţe poate fi folosit pe zone mari – spate, piept, picioare;
• în cazul în care mai există fire de păr după finalizarea tratamentului, acestea vor fi foarte subţiri, aproape insesizabile;
• lipsa durerii, deşi unele persoane pot simţi un mic disconfort, însă incomparabil mai uşor decât cel provocat de epilarea clasică.

Etapele epilării definitive
În primul rând, trebuie să aveţi grijă să apelaţi doar la specialişti în domeniu, iar înainte de a începe tratamentul este important să fiţi programaţi pentru o consultaţie. În acest mod, vă vor fi prezentate şi explicate etapele tratamentului, dar şi contraindicaţiile acestuia. De asemenea, trebuie stabilit tipul de piele, iar în funcţie de acesta se va face şi schema de tratament. De exemplu, cele mai bune rezultate într-un timp mai scurt vor fi obţinute de persoanele care au firele de păr închise la culoare şi pielea deschisă, comparativ cu cele care au tegumentul închis la culoare ori pielea bronzată, cu fire de păr blonde sau roşcate.
Apoi, va fi tratată o zonă de testare, astfel încât să poată fi determinată limita de răspuns la tratament şi să fie evidenţiaţi parametrii pentru ca procedura să fie eficientă şi sigură. Abia după parcurgerea acestor paşi se va putea trece la începerea şedinţelor de epilare definitivă.

Atenţie! Este interzisă expunerea la soare cu trei săptămâni înainte de epilarea definitivă, dar şi în următoarele câteva luni!!! De asemenea, nu este indicat persoanelor care suferă de psoriazis, acnee sau dermatite. Este categoric interzis pentru femeile însărcinate, persoanele cu pacemaker şi cele care au inserate tije metalice în zona de interes. Spune-ţi personalului specializat dacă urmaţi orice tip de medicaţie, unele produse medicamentoase interferând cu procedura de epilare definitivă.

SURSA: Susanu Clinic