fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şase paşi ca să arăţi perfect de Revelion

Masa tradiţională de Crăciun reprezintă o adevărată plăcere, dar nu lasă loc pentru o siluetă de invidiat. Florentina Opriş, preşedintele asociaţiei “Pentru o viaţă sănătoasă”, îţi oferă câteva trucuri ca să fii în formă de Revelion.

Înlocuieşte dulciurile cu legume şi fructe! Consumă din belşug suc proaspăt de portocale şi renunţă la băuturile carbogazoase, care conţin foarte mult zahăr şi coloranţi şi balonează.

În ceea ce priveşte alcoolul, e bine să ştii că un pahar de vin conţine 100 de calorii. Aşadar, nu exagera cu vinul!

Învaţă să-ţi păcăleşti corpul şi creierul! Bea câte un pahar, două de apă cu 20-30 de minute înainte de masă. Odată aşezat la masă, nu te grăbi, savurează aromele. Astfel, îi dai timp creierului să inducă senzaţia de saţietate.

Alege cu grijă gustările dintre mese! Consumul de carbohidraţi cu ardere lentă susţine secreţia de serotonină. Consumă mere cu nuci, pentru a menţine în limite normale nivelul zahărului în sânge.

Eliberează-ţi organismul de toxine! Din cauza alimentaţiei neregulate şi bogate în grăsimi, toxinele se acumulează în organism.

O modalitate simplă de eliminare a acestora e să consumi o supă de legume în care ai adăugat două legături de pătrunjel tocat. Consumă la masa de prânz doar această supă până la Anul Nou şi vei reuşi să dai jos 2 kg.

Arde grăsimile cu vitamine şi minerale! Pentru a transforma hrana în energie şi nu în grăsime, organismul depinde de sute de enzime.

Consumă varză, broccoli, grepfrut, fasole şi linte. Râsul te ajută să slăbeşti. O porţie de râs e un excelent exerciţiu aerob.

Pune în mişcare muşchii abdominali, respiratori, ai spatelui şi ai picioarelor, masează inima, plămânii şi sistemul digestiv.
Vedeta vă dă mai multe sfaturi pentru o viaţă sănătoasă pe www.florentina.ro