X

Sapte alimente ideale pentru piele iarna

Pielea are mult de suferit iarna. Frigul, variatiile de temperatura, vantul si umezeala dauneaza grav pielii. Esentiale sunt cremele si lotiunile pentru ingrijirea pielii si a tenului, in principal, dar fundamentala ramane alimentatia. Apeleaza la cele sapte alimente ideale pentru piele iarna si o sa vezi cat de frumoasa o sa fii.

Vitamina A este vitala, mai ales in sezonul rece. Daca nu ai suficienta vitamina A in dieta, cea care sufera cel mai mult este pielea. Pielea are un aspect uscat si imbatranit, se rideaza si se irita foarte usor. Solutia: alimentele bogate in vitamina A si in principal frunzele verzi. Dintre acestea spanacul este ideal, scrie fitsugar.com .

Citricele sunt un aliat de nadejde in perioada rece a anului. Contin vitamina C care sustine stratul de cologan si sistemul imunitar. In plus sunt o buna cale de hidratare. Solutia: doua portocale sau alte citrice in fiecare zi.

 
Femeile stiu cat de bune sunt mastile cu sulf pentru piele. La fel de sanatoase sunt si alimentele bogate in sulf. Doua recomandari: ouale si usturoiul. Efectele sunt demne de luat in seama: regenerarea tesuturilor si pastrarea elasticitatii naturale a pielii.

Ceaiul verde trebuie sa-ti fie un partener. Este bun si iarna si vara pentru ca sustine procesul natural de formare a melatoninei, pigmentul natural care protejeaza pielea de efectele razelor ultraviolete.

Vrei o piele moale si supla? Mananca somon, ton sau oricare alte alimente bogate in grasimi sanatoase si omega 3. Acestea ajuta pielea sa faca fata foarte bine vicisitudinilor iernii.

Repara-ti si intinereste-ti pielea mancand carne si fructe de mare. Toate acestea aduc zinc, un mineral esential pentru frumusetea pielii. Zincul are capacitatea de a reduce procesele infectioase, previne si amelioreaza acneea.

Rosiile si pasta de tomate sunt un aliat pentru pielea frumoasa, iarna. Aduc licopen si protejeaza pielea de efectele radiatiilor ultraviolete, la fel de danunatoare iarna ca si in timpul verii.

Nu in ultimul rand, pe lista cu alimente care sustin sanatatea pielii in timpul iernii, se numara fructele de padure – chiar si congelate, pentru aportul masiv de antioxidanti pe care acestea il aduc.

ARTICOL PRELUAT: www.ziare.com

Cosmetic Line:
Related Post