fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piele strălucitoare după sezonul rece!

Deşi nu a fost o iarnă geroasă cum eram obişnuiţi, pielea noastră a avut de suferit din cauza aerului uscat, rece, a vântului şi a lipsei razelor călduroase de soare, a fructelor şi legumelor proaspete. Pentru a reveni la pielea catifelată şi strălucitoare pe care o aveam înainte de sezonul rece şi a scăpa de aspectul tern, cu tente de descuamare, nu este foarte greu.

Hidratarea

Primul pas şi, poate, cel mai important, spre un ten strălucitor este hidratarea. În funcţie de nevoile personale, specialiştii ne recomandă să consumăm între 2 şi 3 litri de apă pe zi. De exemplu, studiile arată că pierdem în medie 2,5 litri de apă din organism doar pentru mersul de la serviciu acasă, iar, dacă este iarnă, cantitatea pierdută poate ajunge la 4 litri.

 Alimente bogate în minerale şi vitamine

Primăvara ne aduce cei mai buni aliaţi pentru a ne reveni după sezonul rece – legumele proaspete, bogate în minerale şi vitamine mai ales cele intens colorate.

Apa alcalină cu lămâie sau lime!

Ar fi bine să eviţi apa nefiltrată de la robinet, care conţine peste 320 de factori poluanţi, dar şi apa îmbuteliată, deoarece este acidă şi există posibilitatea să conţină BPA (substanţă cancerigenă), din cauza plasticului. Cel mai bine ar fi să consumi apă alcalină. Acesta se obţine simplu, adăugând lămâie sau lime, cunoscute pentru capacitatea de a neutraliza acizii din corp. 3 – 4 litri de apă alcalină pe zi vor face diferenţa atât asupra aspectului tău, cât şi asupra psihicului tău. De asemenea, nutriţioniştii ne sfătuiesc să consumăm apa la temperatura camerei, cea rece fiind greu de procesat de organism.

Pune accentul în această perioadă pe relaxare, somn suficient, dar şi pe mişcare. Evită însă alimentele acide – alcool, brânză, lapte, cafea, zahăr şi mâncarea procesată.