fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Primăvara se numără problemele tenului

Primăvara se numără problemele tenului. Majoritatea persoanelor care au un ten cu probleme se confruntă cu agravarea acestora odată cu venirea primăverii. Află cum influenţează sosirea primăverii problemele tenului şi cum le poţi rezolva!

Primăvara se numără problemele tenului

Schimbarea vremii şi a temperaturilor îşi pun amprenta asupra tenului nostru, indiferent dacă este unul normal-mixt sau un ten cu probleme. Astfel că tenul nostru va căpăta un aspect mai tern, lipsit de vitalitate şi agresat de temperaturile variabile. Aceste noi condiţii exacerbează simptomele atunci când tenul tău este unul cu probleme (luciul excesiv, coşuri, puncte albe, puncte negre, roşeaţă, relief neuniform, pori dilataţi sau pete post-acnee).

Atenţie! Chiar dacă ai impresia că sosirea primăverii şi expunerea la primele raze de soare au un efect de diminuare a acneei, nu trebuie să renunţi la ritualul de îngrijire zilnică a tenului cu probleme.

De ce se agravează primăvara problemele tenului?

1. Temperatura creşte şi determină deshidratarea tenului;
2. Vântul şi schimbările bruşte de temperatură din timpul zilei usucă pielea şi o sensibilizează puternic;
3. Razele ultraviolete sunt mai puternice şi afectează tenul care nu este protejat;
4. Substanţele alergene din aer se înmulţesc, iar tenul problematic reacţionează la contactul cu polenul, diverse mucegaiuri sau praf;
5. Tenul secretă mai mult sebum, prezintă semne de deshidratare şi este mult mai predispus iritaţiilor.

Nu trebuie să lipsească din programul tău zilnic:

curăţarea delicată a pielii pentru a îndepărta excesul de sebum, machiajul şi impurităţile. Este recomandat să foloseşti fie un gel fără săpun şi hipoalergenic, fie o soluţie micelară demachiantă (curăţă în profunzime şi demachiază în acelaşi timp) şi un produs exfoliant de două ori pe săptămână (care pe lângă faptul că va curăţa în profunzime, deblocând porii, va împiedica şi apariţia acneei); hidratarea tenului imediat după curăţarea lui.

Pentru ca tenul să nu simtă atât de intens schimbările de vreme este necesar să-i asiguri o îngrijire adecvată în fiecare zi. Un lucru important pe care trebuie să-l cunoşti este acela de a alterna rutina de curăţare a tenului cu probleme, folosind un gel de curăţare, soluţie micelară demachiantă sau o mască 3 în 1 (curăţă, exfoliază şi reduce excesul de sebum). Următorul pas, care este esenţial indiferent de tipul tenului, este hidratarea lui pentru a asigura un echilibru al pielii.

Proceduri estetice de primăvară – Peelingul chimic

Peelingul chimic constă în aplicarea la nivel cutanat a unor substanțe ce realizează o exfoliere controlată a pielii, obținându-se un aspect întinerit, cu ameliorarea imperfecțiunilor cutanate (pigmentații, riduri fine, cicatrici, discromii, leziuni acneice active). Peelingul superficial are avantajul unui timp de recuperare foarte scurt, astfel încât nu modifică programul obișnuit de viață al pacientului. Tratamentul se poate repeta conform recomandărilor medicale, pentru obținerea unui efect optim și vizibil.

SURSA: www.eva.ro