fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mentoplastia

Mentoplastia, cunoscută și sub denumirea de genioplastie, este o procedură chirurgicală utilizată pentru a remodela sau a schimba dimensiunea bărbiei (mentonului). Această intervenție chirurgicală poate fi efectuată pentru a corecta un menton retrognat (în retruzie) sau proeminent (în protruzie) sau pentru a obține o formă și proporție armonioasă a bărbiei în raport cu restul feței.

Există mai multe tehnici utilizate în mentoplastie, iar selecția lor depinde de necesitățile individuale ale pacientului.
Iată câteva dintre cele mai comune metode:
  • Osteotomie de avansare/retruzie. Aceasta implică tăierea oaselor bărbiei și avansarea sau retruzia secțiunilor osoase pentru a obține o proiecție mai mare sau mai mică a mentonului.
  • Implanturi. Utilizarea implanturilor de bărbie poate fi o opțiune pentru a adăuga volum sau proiecție la nivelul mentonului. Aceste implanturi sunt realizate din material biocompatibil și sunt plasate în țesutul moale sau sub periost, în funcție de necesități.
  • Reducerea osului. În cazul unui menton prea mare, o parte din osul bărbiei poate fi îndepărtată chirurgical pentru a obține o formă mai mică și mai proporționată a bărbiei.
  • Lipoaspirație. În unele cazuri, lipoaspirația poate fi utilizată pentru a îndepărta excesul de grăsime de la nivelul bărbiei, pentru a subția și a defini conturul acesteia.

Este important să consulți un chirurg plastic sau un chirurg maxilo-facial pentru a evalua opțiunile de mentoplastie și pentru a discuta despre așteptările și riscurile asociate cu această procedură. Fiecare pacient are nevoi și anatomie individuală, iar chirurgul va putea oferi o recomandare personalizată în funcție de cazul tău.

Susanu Clinic – Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă