fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mască pentru faţă cu bicarbonat de sodiu. Te scapă de pete, riduri şi cearcăne!

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru proprietăţile sale infinite şi s-a dovedit benefic, printre altele, şi pentru pielea noastră. Cel mai important lucru este faptul că această mască este complet naturală şi o poţi face acasă, fără să cheluieşti mulţi bani pe creme sau tratamente.

Bicarbonatul de sodiu este folosit în milioane de case din întreaga lume, datorită versatilităţii sale în diferite zone, precum bucătăria. Datorită beneficiilor pe care le aduce, el poate fi cel mai bun tratament pentru a înfrumuseţa pielea.

Este foarte important să se folosească exact ingredientele enumerate, fără a mai adăuga altele suplimentare. Această mască te va ajuta să elimini eficient ridurile, petele şi cearcănele.

Ingrediente:

– 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
– o ceaşcă de ceai de muşeţel sau apă fierbinte
– o dischetă demachiantă

Preparare:

Reţeta este foarte simplă, adaugă o linguriţă de bicarbonat de sodiu într-o ceaşcă de apă fierbinte sau ceai de muşeţel şi amestecă foarte bine. Odată ce acest lucru este făcut, înmoaie o dischetă demachiantă în soluţia preparată şi pune-o sub ochi sau pe zonele cu probleme. Las-o să acţioneze timp de 10-15 minute. Clăteşte cu apă şi aplică o cremă hidratantă.

Alte beneficii ale bicarbonatului de sodiu:

Pentru curăţarea feţei. Tenul este expus zilnic impurităţilor mediului, care pătrund în epidermă şi acumulează toxine.
Pentru acnee. O mască cu bicarbonat de sodiu este o soluţie pentru a regla sebumul şi pentru a dezinfecta. De obicei, este combinat cu zeamă de lămâie.
Pentru pete. Este ideal pentru albirea tenului.
Hidratează. Efectele cresc atunci când e combinat cu miere, ulei de măsline sau ulei de argan. Vitaminele şi acizii graşi esenţiali stimulează metabolismul celular, păstrând în acelaşi timp apa prin conservarea corespunzătoare a membranelor celulare.
Echilibrează nivelul pH-ului. Cea mai importantă proprietate pe care o are este faptul că este un compus amfoteric, adică poate avea rolul de bază sau acid.
Este antiseptic şi antiinflamator. Nu este cea mai bună mască pentru pielea sensibilă, deoarece poate produde un exces de uscăciune, provăcând roşeaţă şi iritaţii mici.
Este economic. Bicarbonatul de sodiu este ieftin, iar aplicarea sa este simplă şi oricine poate învăţa să o facă.

SURSA