X

Mango, fructul fericirii

Mango, fructul fericirii. Mango este unul dintre fructele exotice populare, însă prea puțin consumat și apreciat pentru proprietățile sale. Mai este numit ‘fructul fericirii’ datorită numeroaselor vitamine pe carele conține, dar și datorită cantității de magneziu, ce scade nivelul stresului. Află ce proprietăți vindecătoare are fructul mango:

Bogat în vitamine și minerale

În țările din zonele continentale și temperat-continentale se mănâncă merele pentru o sănătate de fier, același lucruse poate spune despre mango, în țările tropicale. Mango este un super-fruct ce conține multă Vitamina E, vitaminele C, B6, K și multe minerale precum potasiu, magneziu,seleniu, fosfor, zinc și fier, mulți aminoacizi și numeroși antioxidanți.

Proprietățile și beneficiile pentru sănătate ale fructului mango

Datorită conținutului bogat de nutrienți, vitamine și minerale necesare organismului, fructul mango poate fi un tratament sănătos pentru numeroase afecțiuni:
Scade colesterolul, protejează sistemul cardio-vascular, este un puternic antioxidant, așadar menține tinerețea pielii, este bun în curele de detoxificare și are un puternic efect împotriva stresului. Fructul consumat verde este un tratament împotriva scorbutului (verde are de două ori mai multă vitamina C decât copt).
De asemenea, fructul încă necopt este folosit în tratarea problemelor digestive – indigestie, dizenterie – și menține sănătatea ficatului, stimulând totodată activitatea bilei.

Continuare articol »

Beneficiile mango pentru corpul unei femei

În corpul unei femei, chiar și în câteva săptămâni, există o mulțime de schimbări care îi afectează bunăstarea.

Când sunt consumate regulat, mango oferă următoarele avantaje:

  • previne dezvoltarea anemiei care apare pe fondul menstruației grele;
  • ameliorează infecțiile sistemului genitourinar datorită efectului diuretic;
  • elimină constipația cauzată de o creștere a progesteronului în a doua fază a ciclului;
  • normalizează sistemul nervos, ameliorează stresul;
  • îmbunătățește dorința și senzațiile sexuale în timpul actului sexual;
  • înmoaie manifestările sindromului premenstrual, ameliorează spasmele și durerea;
  • previne apariția cancerului de sân; îmbunătățește starea părului și a pielii faciale;
  • reduce manifestarea varicelor; stabilizează tensiunea arterială.

Pe lângă beneficii, mango poate fi și dăunător. Coaja sa conține substanța toxică urushiol, care provoacă dermatită la contactul prelungit cu pielea delicată a mâinilor femeilor. Și fătul în sine, deși rar, provoacă alergii la persoanele cu hipersensibilitate și, de asemenea, agravează cursul gastritei, dacă există o astfel de boală.

Cosmetic Line:
Related Post