X

Legende și obiceiuri de Ziua Îndrăgostiților

Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiților a devenit o sărbătoare foarte populară în lumea întreagă. Și în 2022, Valentine’s Day este sărbătorită în luna februarie.

Ziua Îndrăgostiților a devenit o sărbătoare modernă, un prilej de a petrece timp alături de persoana iubită și de a-i oferi cadouri în semn de prețuire. Dincolo de asta însă, Valentines Day are o tradiție veche și multe legende în spate.

Când este Valentines Day/Ziua Îndrăgostiților în 2022 Ziua Îndrăgostiților are loc în fiecare an pe 14 februarie, iar în 2022 aceasta va fi într-o zi de luni. În calendarul creștin-ortodox, ziua în care este sărbătorit Sfântului Valentin este, de fapt, data de 30 iulie. Însă, tradiția a transformat ziua martiriului său într-o sărbătoare închinată iubirii. Sărbătoarea de Valentines Day se sărbătorește anual în întreaga lume, însă sub diferite denumiri, dar și în alte zile. Spre exemplu, în America Latină, Sfântul Valentin/Valentines Day este cunoscut sub numele de Ziua Iubirii și Ziua Prieteniei. De asemenea, în Brazilia, Valentines Day este celebrat pe data de 12 iunie, înainte cu o zi de Sfântul Anton, patronul căsătoriei. Obiceiurile de Valentines Day sunt diferite de la o cultură la alta. De-a lungul timpului, de Ziua Îndrăgostiților s-au oferit o mulțime de cadouri diverse, însă tradiția modernă de a oferi ciocolată cadou a venit la sfârșitul anilor 1800, de la Richard Cadbury, fiul lui John Cadbury, producătorul celebru de ciocolată.

Curiozități despre Ziua Îndrăgostiților

  • Peste 50 de milioane de trandafiri sunt cumpărați în fiecare an de Valentine’s Day.
  • În Evul Mediu, exista obiceiul de a se extrage un bilețel dintr-o urnă, iar persoana extrasă urma să îi fie Valentinul/Valentina pe toată durata sărbătorii. Mai mult, bilețelul cu numele extras era ținut pe mâneca hainei timp de o săptămână, iar acest obicei purta denumirea de “a purta inima pe mânecă”.
  • De Ziua Îndrăgostiților, municipalitatea din Verona, orașul în care au trăit Romeo și Julieta, primește aproximativ 1.000 de scrisori.
  • Bărbații cheltuie mai mulți bani pentru cadoul femeilor de Valentines Day, spre deosebire de femei. În America, în medie, bărbații cheltuie 158 de dolari pentru cadouri, în timp ce femeile doar 75 de dolari.
  • Cel mai popular cadou de Valentines Day este un buchet de trandafiri roșii, deoarece roșul este culoarea dragostei.

Contunuare articol »

Categories: Beauty & LifeStyle
Cosmetic Line:
Related Post