X

Ingrijirea tenului primavara

Ingrijirea tenului primavara. Odata cu venirea primaverii, ai constatat probabil ca tenul tau se confrunta cu diverse probleme. Fie este prea palid, din pricina lipsei de vitamine, fie se irita frecvent sau este puternic deshidratat. In timp ce iti faci planuri ce sandale si ce modele de manichiura se poarta in acest sezon, ar trebuie sa acorzi aceeasi atentie si tenului, incepand printr-o evaluare atenta a starii de sanatate a pielii.

Descopera o piele noua

In timpul iernii, microcirculatia cutanata si transpiratia au un ritm mai putin alert. Este felul natural al pielii de a se apara de temperaturile scazute. In consecinta, si ritmul de reinnoire celulara este mai lent, motiv pentru care iesim din iarna cu un ten uscat, aspru, si mai putin elastic.
Solutia sunt mastile peeling care indeparteaza stratul de celule moarte acumulate la suprafata tenului. O exfoliere pe saptamana este suficienta. Nu apela la peelinguri prea abrazive sau peelinguri destinate ingrijirii corpului. Nu vor face decat sa-ti slabeasca si sa-ti faca tenul mult mai sensibil la efectele nocive ale utravioletelor.

Hidratare la superlativ

Prima regula pentru un ten stralucitor este hidratarea. In sezonul calduros tenul va secreta mai mult sebum si, prin urmare, crema consistenta de iarna trebuie inlocuita cu un produs hidratant cu o textura ultra lejera.
Iti vei da seama daca ai ales crema potrivita dupa cat de repede produsul este asimilat de piele. Pentru un plus de hidratare poti combina crema de ingrijire zilnica cu un serum care se aplica inainte de crema.
Pe langa textura lejera, un aspect important in alegerea cremei hidratante de primavara este factorul de protectie solara pe care il ofera. Chiar daca soarele nu este inca la puterea maxima, masurile de precautie impotriva razelor UV trebuie luate din timp, in conditiile in care sunt prevazute furtuni solare periculoase.
Nivelul optim de apa din tesuturi este ajutat si de consumul de apa. Unul dintre cele mai indicate momente pentru hidratare este inainte de culcare. Chiar este indicat sa ai la indemana o sticla cu apa si pentru timpul noptii.

Masti de primavara

Mastile facute in casa reprezinta o ingrijire suplimentara a tenului care ar trebui sa-ti completeze ritualul cosmetic de primavara. Pe langa inlaturarea stratului de celule moarte, mastile cosmetice absorb impuritatile si excesul de sebum.
O reteta foarte populara este masca cu miere. Pe langa hidratarea intensa a pielii, masca cu miere are si un puternic efect antiaging. Amesteca o lingurita de miere cu fulgi de ovaz, cateva picaturi de suc de lamaie si ulei de masline. Masca sa lasa 15 minute pe fata si decolteu si apoi se inlatura cu apa calduta. Pentru efecte mai rapide, o poti aplica de doua sau trei ori pe saptamana.

SURSA: www.one.ro

Cosmetic Line:
Related Post