X

În ce constă pregătirea pentru o intervenţie estetică?

La fel ca in cazul oricarei alte operatii, este necesara o pregatire speciala inainte de efectuarea unei proceduri estetice. Perioada preparatorie poate sa inceapa cu trei saptamani inainte de data stabilita pentru interventie.

Primul pas in procesul pregatirii este renuntarea la fumat si alcool. Ambele vicii pot afecta major capacitatea organismului de vindecare. Astfel, fumatul obstructioneaza circulatia sanguina in toate regiunile corporale, constituind o piedica importanta in recuperare. Fumatorii nu sunt candidati buni pentru liposuctia abdominala sau lifting facial, de pilda.

Alcoolul afecteaza imunitatea organismului, facandu-l mai susceptibil la imbolnavire. Totodata, consumul de bauturi alcoolice in perioada premergatoare unei operatii creste riscul hemoragiilor.

Cu doua saptamani inainte de interventie, intrebati chirurgul plastician care sunt acele medicamente pe care le puteti lua, fara sa va compromiteti sansele de reusita a operatiei. Medicamentele antiinflamatorii, ibuprofenul, anticoagulantele sau suplimentele de vitamina E sunt cateva exemple de substante pe care ar trebui sa le consumati doar cu acordul medicului.

Intrebati specialistul care sunt suplimentele alimentare pe care le puteti lua in acest interval, pentru a ajuta organismul sa isi regenereze rapid tesuturile. Vitaminele A si C intaresc imunitatea si cresc rezistenta tesutului cutanat, bromelaina previne umflaturile postoperatorii, iar unguentul homeopat cu arnica poate fi utilizat pentru prevenirea si tratarea vanatailor. Fieruleste recomandat, de asemenea, inainte de liposuctie.

Cu o saptamana inainte de procedura, limitati aportul de sodiu din dieta, pentru a reduce din disconfortul postoperator. Suplimentati portiile zilnice de fructe, legume si proteine, astfel incat sa beneficiati de o imunitate de fier si sanse maxime de recuperare usoara.

SURSA
informatii despre proceduri chirurgicale si cosmetica medicala – Susanu Clinic

Cosmetic Line:
Related Post