fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fructe si legume care te intineresc!

Iata care sunt principalele fructele si legumele care te intineresc:

Rosiile contin licopen, un antioxidant care poate combate radicalii liberi, fiind dovedit ca licopenul are capacitatea de a te proteja impotriva unor forme de cancer, inclusiv cancerul pulmonar. Acesta se gaseste in rosii si in pasta de rosii, marele beneficiu fiind acela ca efectele lui sunt activate de caldura.

Vinetele. Daca va plac aceste legume, atunci sunteti pe calea cea buna. Coaja violet a vinetelor este dovada puterii antioxidantilor pe care ii contine. Vinetele sunt una din cele mai bune surse de nasunin, un antioxidant care blocheaza raspandirea celulelor canceroase. Nasuninul poate incetini evolutia bolii Alzheimer prin inlaturarea efectelor radicalilor liberi la nivelul neuronilor.

Ardeiul rosu poate fi considerat o vedeta pentru benficile pe care le aduce sistemului imunitar, fiind o excelenta sursa de vitamina C. Vitamina C stimuleaza producerea de celule albe si are capacitatea de a ne pastra tineri. Un studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica a constatat ca persoanele care au o dieta bogata in vitamina C au fost mai putin predispuse la aparitia ridurilor, si asta pentru ca vitamina C este esentiala pentru productia de colagen.

Fructele de padure. Daca va plac fructele de padure, trebuie sa stiti ca murele contin rutin, un flavonoid care poate bloca efectele unei o enzime care este responsabila pentru formarea cheagurilor de sange. Acesta reduce considerabil riscul atacului de cord sau accident vascular cerebral.

Busuiocul contine cantitati mari de eugenol, acest compus blocand capacitatea celulelor canceroase de a se diviza si stimuleaza autodistrugerea celulelor canceroase in cancerul de col uterin.

Varza de Bruxelles este una dintre cele mai bune surse de sulf. Celulele umane sunt dotate cu talentul de lupta impotriva aberatiilor genetice care duc la aparitia tumorilor, iar compusii bogati in sulf determina mentinerea acestei capacitati naturale. Sulful din varza de Bruxelles si din legumele inrudite cu aceasta pot bloca enzimele care determina cresterea tumorilor. Un studiu arata ca alimentele bogate in sulf ar putea juca un rol-cheie in tratarea artritei reumatoide prin reducerea inflamatiei si activarea capacitatii naturale a cartilajul de a se regenera.