fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anti-aging: seleniul si apa

Sapand printre zecile de studii mondiale, am gasit unul care sustine din plin recomandarile nutritionistilor privind consumul unor alimente, precum nucile, carnea de curcan, pestele, fructele de mare. Seleniul, cu virtuti anti-cancer si anti-aging, este numitorul lor comun. Si am mai descoperit o cura de detoxifiere, tot anti-cancer, care se bazeaza pe apa.

Asadar, un raport de cercetare recent elaborat de catre The Children’s Hospital Oakland Research Institute arata ca mentinerea unui anumit nivel de seleniu in organism, printr-un aport adecvat din alimentatie, ajuta organismul sa previna probleme legate de inaintarea in varsta, alterarea imunitatii, boli cardiovasculare si chiar procesele maligne.

Seleniul este in fapt incorporat in structuri proteice, creand selenoproteine, care sunt enzime puternic antioxidante. In sprijinul aceste teorii, mai vin si alte cercetari, cum ar fi un studiu elaborat de University of North Carolina care a concluzionat ca un nivel crescut de seleniu in sange conduce la prevenirea cancerului colorectal.

Cele mai bune surse de seleniu sunt fructele de mare, carnea de peste, dar in principal, tonul si codul, viscerele (ficatul, rinichiul), carnea rosie de vita, carnea de curcan si de pui, ouale, cerealele integrale, germenii de grau, drojdia de bere, usturoiul, semintele de susan si de floarea-soarelui, fructele oleaginoase (nuci, alune, arahide), ciupercile, legumele si fructele.

Detox cu apa

Exista o serie de propuneri de terapii intensive cu apa, iar aplicarea lor in centre de detoxifiere europene arata ca s-au dovedit eficace in prevenirea si chiar ameliorarea unor afectiuni grave. Secretul ar consta in consumul a unul pana la un litru si jumatate de apa plata, dimineata, pe stomacul gol, inainte chiar de dusul zilnic, portionat in 5-6 pahare. Fiecare se consuma la 5 minute.

Desi este foarte dificil de ingerat cantitati asa de mari de apa intr-un interval scurt, organismul se poate obisnui. Se recomanda o pauza alimentara de o ora, inainte si dupa consumul apei. Ultimul pahar poate fi inlocuit de un ceai caldut sau un suc de fructe, unul de legume, dar nu de cafea. Terapia dureaza de la o zi pana la maximum 3 saptamani in functie de afectiunea existenta sau de prevenit. Principala contraindicatie o reprezinta afectiunile de la nivelul rinichiului.

Prin aceasta baie interioara de apa curata, plata, se obtine in principal curatarea intestinului gros si activarea mucoaselor cutate ale colonului si mucoasa intestinului subtire. In aceste conditii, substantele nutritive vor fi absorbite mai bine la nivelul mucoaselor.

CE SE INTAMPLA DOCTORE?