X

Dieta cu miere şi scorţişoară

Scorţişoara, un condiment foarte apreciat, se poate transforma într-un adevărat aliat în curele de slăbire în combinaţie cu mierea de albine. Amestecul de miere şi scorţişoară va duce la accelerarea ardeilor. Dieta cu scoţişoară şi miere de albine poate fi un punct de plecare pentru a slăbi până la 2 kg într-o săptămână, fără a vă modifica regimul alimentar.

Două specii de scorţişoară:

Scorţişoara de India (Cinnamonum tamala sau Cinnamonum zeylanicum) sau ceylon
Scorţişoara de China (Cinnamonum cassia) sau cassia

Ambele tipuri de scorţişoară au aceleaşi efecte terapeutice, cu precizarea că scorţişoara de China este mai greu tolerată de tubul digestiv, deşi este un mai puternic antibiotic şi antifungic. Pe de altă parte, efectele scorţişoarei de India sunt mai bine tolerate de organism, acţionând mai puternic asupra sistemului nervos central şi a psihicului. Astfel, se va achiziţiona doar scorţişoara Ceylon (autentică) provenită din India, Sri Lanka, Madagascar şi Brazilia.

Folosite separat, atât mierea, cât şi scorţişoara au proprietăţi uimitoare, datorită multitudinii de nutrienţi pe care le conţine fiecare: vitamine, substanţe minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanţi.

Un studiu publicat în “Journal of the International Society of Sports Nutrition” a arătat că scorţişoara are un rol semnificativ în reducerea grăsimii corporale. Pacienţilor prediabetici li s-a administrat 500 mg de scorţişoară (echivalentul a jumătate de linguriţă) dizolvată în apă, timp de 12 săptămâni. În urma acestui studiu. S-a observant că un consum de aproximativ 3 grame (o linguriţă şi jumătate) de scorţişoară pe zi a dus la o îmbunătăţire a funcţiilor insulinei.

Un alt efect benefic al scoţişoarei în curele de slăbit? S-a remarcat efectul de „scădere a apetitului”, în principal atunci când simţim nevoia de ceva dulce. Numeroşi nutriţionişti recomandă folosirea unei mici cutii conţinând scorţişoară, vanilie, coajă de portocală, cafea, pe care este suficient să o miroşi pentru a îndepărta nevoie de a ronţăi. Puţină pudră de scorţişoară adăugată la ceai va diminua, de asemenea, pofta de mâncare.

Cura de slăbire

Pentru a urma această dietă aveţi nevoie numai de trei ingrediente: scorţişoară, miere şi apă.

Ingrediente
– jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră (ceylon);
– linguriţă de miere naturală;
– cană cu apă (250 ml.)

Mod de preparare
Într-un vas se spune scorţişoara, se adaugă cana cu apă fierbinte. Se lasă la opărit 15 minute, iar după ce amestecul s-a răcit se adaugă şi mierea. Bea o jumătate de cană dimineaţa, cealaltă jumătate seara, de preferat cu jumătate de oră înainte de a lua masa sau de a te culca. După preferinţe se pot mări cantităţile, astfel că poţi bea mai mult din amestec pe parcursul unei zile. Cura de slăbire cu scorţişoară şi miere poate fi ţinută pe o perioadă de 2 săptămâni, iar dacă este necesar, poate fi reluată după o pauză de o lună.

Cum ajută la slăbit?

Administrat în mod regulat, acest amestec duce la pierderea în greutate şi previne depunerea de grăsimi în organism. Ajută la reducerea senzaţiei de foame şi scade apetitul pentru alimente dulci. Reglează activitatea pancreasului, prelungind starea de saţietate, participând în procesul de ardere a grăsimilor şi prevenind formarea în exces de ţesut adipos.

Precauţii şi contraindicaţii

Scorţişoara este contraindicată în cazul femeilor însărcinate şi femeilor care alăptează, bolnavilor de ulcer, copiilor cu vârsta sub 2 ani şi persoanelor alergice la acest condiment. De asemenea, administrarea îndelungată a scorţişoarei de către persoanele diabetice poate duce la creşterea riscului de hipoglicemie sau la scăderea semnificativă a nivelului de zahăr din sânge. Este bine de ştiut că scorţişoara interacţionează cu medicamente pentru scăderea glucozei sau cele de subţiere a sângelui. Persoanele cu probleme hormonale vor consulta medicul înainte de administrarea internă a condimentului.

Scorţişoara în doze mari sau sub formă de ulei esenţial nu este indicată femeilor însărcinate şi copiilor.

Sfaturi practice

Prin gătire, scorţişoara devine amară. Adăugaţi-o la sfârşit.

SURSA

Cosmetic Line:
Related Post