X

Detoxifierea poate fi uşoară şi rapidă

Detoxifierea poate fi uşoară şi rapidă. Plantele sunt un real ajutor în curele de detoxifiere a organismului, activitate absolut importantă pentru menţinerea sănătăţii, a stării de bine, dar şi în în lupta cu kilogramele în plus. Se vorbeşte des despre aşa-zisele beneficii ale soluţiilor din apă sărată, ardei iute sau oţet, însă medicii specialişti trag un semnal de alarmă în această direcţie pentru că astfel de „reţele” pot dăuna colonului.

Vă prezentăm în continuare, câteva dintre cele mai bune plante care ne ajută în eliminarea toxinelor din corp.

Apă plată cu lămâie

Nu, nu este doar o „fiţă” de oraş, ci este un remediu important pentru detoxifiere, ajutând ficatul să funcţioneze perfect. Este extrem de simplu de preparat: tăiaţi felii de lămâie şi le puneţi într-un pahar cu apă. Păstraţi şi coaja de lămâie pentru că aceasta conţine antioxidanţi. Opt pahare ar trebui consumate pe zi pentru a avea efectul dorit.

Hibiscus

Ceaiul din flori hibiscus are doar un gust minunat. Cu o tentă acrişoară… este un remediu pe care ni-l oferă natura. Poate fi găsit în comerţ şi în combinaţi cu diverse fructe, de cele mai multe ori. Hibiscusul ajută în momentele de balonare, având şi rolul de a regla retenţia de apă. Este important să îl consumaţi neîndulcit!

Avocado

Sunt mulţi cei care se feresc de avocado, motivând că este lipsit de gust sau că nu ştiu să îl pregătească. Ar fi bine să fie inclus în alimentaţie, deoarece este bogat în acizi graşi esenţiali şi antioxidanţi, protejând organele vitale (inima, ficatul) şi ajutând digestia. De exemplu, aţi putea prepara un guacamole (sos pe bază de avocado), care este uşor de realizat şi ne induce repede şi pe o perioadă destul de mare senzaţia de saţietate.

Ceaiul alb

Mai puţin cunoscut la noi în ţară, ceaiul alb este un real aliat pentru obţinerea unui abdomen plat, stimulând arderea grăsimilor şi blocând formarea de celule grase. Este indicat să alegeţi variantele de ceai alb, care nu conţin artificiale. Ca orice alt ceai, consumaţi-l neîndulcit, pentru a putea avea efectele dorite!

Grepfrutul

Are o aromă specială, pe care mulţi nu o apreciază. Dacă te numeri printre cei cărora le place grepfrutul, poţi spune că eşti norocoasă (sau noros), pentru că are efecte incontestabile în lupta cu kilogramele şi în eliminarea toxinelor din organism. Până şi mirosul de grepfrut ajută, o demonstrează studiile asiatice.

* Pont: orice cură de detoxifiere ar trebui să conţină hidratare, o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, mişcare, fără a uita şi de odihnă. Astfel, nu ne vom simţi lipsiţi de energie, iar organismul va funcţiona la capacitate maximă, ajutat de alimentele adecvate, pentru purificarea de toxine.

 

Cosmetic Line:
Related Post