Anti Aging Medicine Cosmetică Medicală

Cum scăpam de porii dilataţi?

Cum scăpam de porii dilataţi? Porii deschişi sunt moşteniti genetic şi sunt direct legaţi de tipul de piele. Un ten gras sau mixt va avea o mai mare predispoziţie către acnee, puncte negre şi porii dilataţi.

Ceea ce trebuie să ştii este că totul porneşte de la o igienă riguroasă: este esenţial să te demachiezi zilnic, dimineaţa şi seara, pentru a nu da ocazia prafului şi impurităţilor să se refugieze în… porii tăi.

Cum poţi micșora porii dilataţi?

Loţiuni pe baza de retinol – Loţiunile pentru piele, în care se conţin retinolul sunt eficiente pentru micşorarea porilor dilataţi. În general retinolul activează procesul de reînnoire celulară, dar, de asemenea, curăță în profunzime porii, micşorându-i semnificativ.
ATENŢIE: Produsele pe bază de retinol pot da reacţii adverse, manifestate prin piele uscată şi descuamată. În acest caz, se recomandă exfoliere de două ori pe săptămână.

Măşti pentru micşorarea porilor – Măştile faciale sunt cele mai des folosite proceduri pentru reducerea porilor dilataţi, însă nu şi cele mai eficiente. Acestea nu te ajută să scapi definitiv de problemă, ci au un efect pe terment scurt. Avantajul măştilor constă în faptul că sunt mai puţin costisitoare.
Măştile de reducere în dimensiuni a porilor pot fi pe bază de argilă şi oxid de zinc.

Peeling-ul chimic – Este o tehnică de infrumuseţare tot mai populară. Ea constă în îndepărtarea stratului de celule moarte de la suprafata epidermei pentru a ajuta pielea să se regenereze mult mai repede şi să arate mai bine. Peeling-ul chimic stimulează circulaţia sangivină, dă șansa pielii de a fi mai ușor hidratată și o ajuta să se regenereze într-un ritm rapid (tenul va avea un aspect mult mai tânar cu pori mult micşoraţi).

Tratamente cu laser – Procedurile cu laser sunt destinate pentru întinerirea porilor, lichidarea petelor pigmentare şi bineînţeles reducerea porilor dilataţi. Astfel, se intensifică dezvoltarea colagenului şi strânge pielea, prin urmare, are loc efectul de micșorare a poriilor. În plus, acest efect durează pentru mai mult timp.

SURSA: SUSANU CLINIC

Sugestii

Vezi articole

post-image
Beauty & LifeStyle

Zodia Berbec

Zodia Berbec – Personalitate, profilul profesional, dragoste și căsnicie, sănătate Nativii din zodia Berbec sunt caracterizați prin umor, poftă de viață dar și multă...
Vezi articol