X

Cum sa ramai frumoasa, dupa 30 de ani

Al treilea deceniu de viata este momentul in care majoritatea femeilor incep sa resimta efectele imbatranirii si tocmai de aceea este important sa cunoasca cate ceva din secretele urmatoare.

1. Adauga retinoizi dietei.

Al treilea deceniu de viata este perioada in care apar primele semne serioase si vizibile ale inaintarii in varsta. Apar in deceniul 3 primele linii firave in jurul ochilor, primele mici depigmentari pe fata, primii pistrui. Produsele cu retinol, in special retinol-A sunt indicate in aceasta perioada, ele prevenind imbatranirea pielii, permitandu-i acesteia sa se regenereze. Aceste produse sunt bogate in vitamina A, elementul cel mai important anti-imbatranire care ajuta de asemenea la producerea si mentinerea colagenului. Incepe tratamentul incet insa: incepe cu o cantitate mica de crema pe care s-o aplici pe fata la distanta de 2 zile. Dupa un timp, poti creste frecventa la o zi. Aplica de asemenea crema seara inainte de culcare, atunci cand temperatura la nivelul pielii creste, asigurand astfel o mai buna penetrare.

2. Reda stralucirea.

Culoarea tenului este mult mai intunecata/palida spre sfarsitul deceniului 3 de viata. Expunerea la soare si-a facut pana acum efectul, privandu-te de stralucirea pe care o aveai in urma cu cativa ani. Cum poti reda stralucirea pierduta odata cu varsta? Foloseste produse cosmetice care contin ingredienti activi in acest scop precum acidul ferulic, niacinamide, vitamina C sau soia. Acestea vor lumina suplimentar tenul si vor ajuta la egalizarea culorii si eliminarea petelor de depigmentare.

3. Curata pielea.

In afara de daunele cauzate de razele solare, incepand cu deceniul 3 de viata, tenul va arata mai intunecat si lipsit de luciu ca urmare a prezentei straturilor moarte de epiderma, mult mai greu de inlaturat ca in anii trecuti. Daca in deceniul 2 de viata celulele pielii se reinnoiesc la fiecare 28 de zile, acum acest proces dureaza mult mai mult. Evita aceasta problema folosind la spalare produse de exfoliere la fiecare 2-3 zile.


4. Nu-ti fie frica sa transpiri putin.

Poate ca esti ocupata cu slujba, copiii sau familia acum dar e momentul sa incepi si o sesiune de exercitii fizice pe care sa le faci zilnic, indiferent de cat de ocupata esti. Efortul fizic este benefic pentru circulatia sangelui, redand astfel si culoarea tenului. NU in ultimul rand, iti pot oferi si o relaxare atat de mult dorita, atunci cand stresul te copleseste. Important este nu sa te epuizezi. Poti inlocui antrenamentele extenuante precum alergatul, saritul corzii cu exercitii mai relaxante care sa nu contribuie suplimentar la procesul de imbatranire.

5. Nu renunta la crema protectoare.

Crema protectoare impotriva soarelui este la fel de importanta si in deceniul 3 de viata, la fel ca in perioada precedenta. Te va ajuta atat la mentinerea stralucirii tenului cat si la prevenirea cancerului de piele. Cu atat mai importanta este atunci cand te decizi sa devii mama, sarcina si razele soarelui contribuind impreuna la aparitia unor pete neplacute pe piele. Desi aceste pete pot disparea odata cu nasterea, uneori se poate intampla si exact invers, efectul fiind cat se poate de negativ.

SURSA: www.lyla.ro

Cosmetic Line:
Related Post