X

Cum să ai o piele frumoasă și sănătoasă vara?

Cum să ai o piele frumoasă și sănătoasă vara? Vacanță, plajă, piele ciocolatie sub ținutele lejere de vară … totuși, nu trebuie să uităm că soarele este unul dintre cei mai agresivi factori care acționează asupra pielii noastre, iar efectele sale, atunci când ne expunem necontrolat, pot fi extrem de nocive: deshidratare, arsuri, alergii, pete pigmentare, îmbătrânire, cancer de piele etc.

În acest context, cremele cu factor de protecție solară ridicat nu trebuie să lipsească din îngrijirea noastră zilnică. Loțiunea trebuie aplicată cu minim 30 de minute înainte de expunerea la soare, atât pe corp cât și pe față. Re-aplicarea se face după 1-2 ore (depinzând de factorul de protecție), după ce ieșim din apă sau dacă am transpirat. Foarte important este să ne protejăm și buzele, folosind un balsam cu factor de protecție, precum și ochii, purtând ochelari de soare care au atât protecție UVA cât și UVB. Și poate cel mai important de reținut: de evitat expunerea la soare între orele 11:00 si 16:00.

Acesta este minimul de prevenție, însă pentru o piele sănătoasă și luminoasă ai nevoie de mai mult de atât. În primul rând, pentru sănătatea organismului și a pielii implicit, ai nevoie de hidratare. Cu cât organismul tău este mai bine hidratat, cu atât și pielea ta va arăta mai luminoasă și mai elastică.

Hidratarea se face cu apă plată la temperatura camerei. Apa se bea încet, în guri mici și pe tot parcursul zilei. Doar așa ne asigurăm hidratarea corpului, și nu prin consumul a 1-2L de apă aproape deodată. Avem nevoie de aproximativ 35 ml de apă/kg corp, dar în zilele caniculare avem nevoie de și mai mult. De ce? Pentru că apa ne reglează temperatura corpului prin transpirație.  Astfel, pentru o greutate medie de 60 kg avem nevoie de 35×60 = 2100ml adică 2.1 L apă. Atenție alcoolul sau băuturile îndulcite artificial nu ne hidratează, ci dimpotrivă ne accentuează starea de deshidratare a corpului.

Ne păstrăm pielea frumoasă și ne hidratăm și atunci când consumăm legume și fructe proaspete, în special cele cu un conținut ridicat de apă precum pepenele roșu sau castravetele.

Continuare articol »

Cosmetic Line:
Related Post