fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum alegem culoarea şi tipul de fond de ten

Unul dintre cele mai importante produse în realizarea unui make-up perfect este fondul de ten. Dar, cum să îl alegem, în condiţiile în care piaţa ne oferă o gamă extrem de variată. La fel de greu este şi să optăm pentru culoarea potrivită. Respectând câteva reguli şi cunoscând foarte bine proprietăţile fiecărui tip de fond de ten (spumă, cremă, lichid, stick, pudră, cremă colorantă sau cremă BB), alegerea perfectă nu va mai fi atât de greu de luat.

Nuanţa potrivită

Înainte de a vă prezenta particularităţile tipurilor de fond de ten, trebuie să ştiţi cum puteţi alege nuanţa acestuia. Este foarte simplu, de fapt. Cele mai multe magazine au testere din produs. Astfel, luaţi trei nuanţe – una care este cea mai apropiată de culoarea tenului dumneavoastră, una mai deschisă, respectiv una mai închisă. Aplicaţi câte puţin din fiecare pe piele şi lăsaţi să se usuce. Nuanţa care se vede cel mai puţin este cea potrivită pentru dumneavoastră. În cazul în care nu există posibilitatea de a testa produsul, puneţi recipientul sub bărbie, iar culoarea cea mai apropiată de cea a pielii dumneavoastră este cea perfectă.

Fondul de ten pudră

Destinat pielii sensibile, fondul de ten pudră asigură o acoperire medie spre mare a imperfecţiunilor. Este lipsit de chimicale dăunătoare şi de parfum. Trebuie evitat însă de persoanele cu piele uscată!

Fondul de ten spumă

Potrivit pentru tenul gras sau mixt datorită efectului mat sau semi-mat, fondul de ten spumă are un grad de acoperire mediu. Înainte de a-l aplica (masând uşor pentru o acoperire mai bună), este indicat să puneţi o cantitate mică de fond de ten pe degete, astfel încât produsul să se încălzească un pic şi să intre mai uşor în piele.

 Fondul de ten stick

Uşor de aplicat, fondul de ten stick oferă o acoperire mare a imperfecţiunilor, putând fi aplicat doar în zonele respective. Puteţi să îl folosiţi şi pentru toată faţa, trecând stick-ul peste nas, bărbie, obraji şi frunte şi, apoi, distribuindu-l uniform pe toată suprafaţa.

Fondul de ten ser

Cu un grad de acoperire mic, fondul de ten ser este creat pentru pielea matură, ajutând la estomparea ridurilor. Acesta conţine, în cele mai multe cazuri, substanţe ce iluminează faţa şi care au efecte antiîmbătrânire. Atenţie însă, nu este indicat pentru acoperirea cicatricilor.

 Fond de ten lichid

Dedicat tenului gras, acest tip de fond de ten are un grad mare de acoperire, în momentul aplicării fluidul transformându-se în pudră ce absoarbe uleiul şi ascunde imperfecţiunile. Este indicat să îl aplicaţi repede, pentru că se usucă şi se întinde foarte greu.

Fondul de ten cremă

Grad de acoperire mare are şi fondul de ten cremă, fiind indicat chiar şi pentru mascarea cearcănelor întunecate. Pe bază de ulei şi cu o textură vâscoasă, pigmentul din acest tip de fond de ten rezistă pe tot parcursul zilei şi oferă un aspect proaspăt.

Crema colorată BB

Deşi este doar o cremă colorantă, crema BB conține pigmenți, factori antiageing, factor de protecție solară şi agenți de hidratare, conferindu-i un grad de acoperire moderat.