X

Corpul perfect cu Tae-bo

Corpul perfect cu Tae-bo

Inventat în anul 1975, de Billy Blanks, specialist în arte marţiale, Tae-bo îmbină utilul cu plăcutul, conţinând elemente de Tae Kwon Do, de box, dar şi mişcări de dans. Cu alte cuvinte,

Tae-bo este combinaţia dintre arte marţiale şi aerobic, perfectă pentru tonifierea muşchilor, antrenarea inimii şi, în plus, pentru a cunoaşte şi câteva tehnici de autoapărare. „Antrenamentul” Tae-bo poate fi practicat la orice vârstă, cum nici nivelul de rezistenţă corporală nu este important. De asemenea, aceste tehnici de autoapărare, realizate după o coregrafie, pe muzică antrenantă, pot fi făcute şi acasă, nu doar într-o sală cu specific.

Beneficiile Tae-bo

În primul rând, trebuie să ştim că exerciţiile de tipul Tae-bo antrenează fiecare grupă de muşchi, fără excepţie. Aceasta este şi explicaţie pentru creşterea forţei funcţionale (sau cea necesară în activităţile zilnice). Reprezintă, de asemenea, un program cardio minunat, fiind îmbunătăţite funcţiile inimii şi ale plămânilor, prin ritmul mişcărilor de dans şi de fitness. Să nu uităm de slăbit! În timpul şedinţelor se ard între 500 şi 800 de calorii, iar metabolismul continuă să lucreze câteva ore chiar şi după finalizarea sesiunii. Ce să mai spunem de tehnicile de apărare, baza acestui sport – Tae-bo?!

 Când vezi rezultatele

Respectând cu stricteţe programul, în câteva săptămâni, efectele Tae-bo vor fi vizibile nu doar pentru tine, ci şi pentru cei din jurul tău. Timpul alocat este foarte important pentru obţinerea rezultatelor dorite, ca în orice alt sport şi nu numai, de altfel. Aveţi grijă să nu vă suprasolicitaţi însă corpul, Tae-bo fiind având un impact major asupra muşchilor şi articulaţiilor. Astfel, este de dorit să alternaţi şedinţele cu activităţi de intensitate scăzută (cum este mersul pe jos).

 

Categories: Beauty & LifeStyle
Cosmetic Line:
Related Post