X

Coada-şoricelului, leacul bolilor intestinale

Coada-şoricelului, leacul bolilor intestinale. Dacă îţi place să stai în natură, să te încarci cu energia ei şi să foloseşti puterea plantelor medicinale pentru a trata diferite probleme de sănătate, atunci sigur trebuie să afli mai multe despre coada-şoricelului.

Este numită şi „regina plantelor medicinale”, această apreciere având legătură cu numeroasele beneficii pe care le are în ceea ce priveşte tratarea multor probleme de sănătate. Florile acesteia sunt albe şi emană un miros uşor înţepător. Este bogată în uleiuri volatile, azulenă, achileină, acid formic, acid valerianic, precum şi în substanţe cu efect antibiotic. Tratamentul cu remedii din coada-şoricelului este benefic în cazul tulburărilor digestive, de exemplu, în colicile abdominale, enterite, enterocolite, în diaree dar şi ca tratament al hemoroizilor , iar lista nu se opreşte aici.

Tratează indigestia

Dacă suferi de indigestie, poţi încerca tinctura din coada-şoricelului asociată cu cea de anghinare (folosite în proporţii egale). Pentru a prepara tinctura de coada-şoricelului: ai nevoie de 20 de linguri de plantă şi de 2 căni cu alcool alimentar de 70 de grade. Pune pulberea într-un borcan şi toarnă peste ea alcoolul, după care se închide capacul ermetic. Se lasă la macerat 14 zile, apoi se strecoară, turnându-se în sticluţe de culoare închisă. În cazul tincturii de anghinare, este nevoie de 20 de linguri de pulbere de anghinare uscată şi de două căni de alcool alimentar de 50 de grade. Pune pulberea într-un borcan şi toarnă pestea ea alcoolul, apoi închide capacul ermetic.

Se lasă la macerat 12 zile, apoi se strecoară, turnându-se în sticluţe de culoare închisă.

Ambele plante îmbunătăţesc digestia, cresc secreţia sucurilor gastrice, reduc starea de greaţă sau pierderea poftei de mâncare. Înainte cu 10 minute de luarea meselor principale ale zilei, se ia 1 linguriţă din această soluţie şi se diluează în jumătate de cană cu apă.

SURSA:

Cosmetic Line:
Related Post