X

Cele mai bogate alimente în omega-3

acizi grași Omega 3

Acizii grași de Omega 3 sunt utili în bolile precum: astmul, diabetul, colesterolul mărit, artrita, osteoporoza, unele tipuri de cancer, probleme ale pielii, tensiune mărită, probleme de atenție, probleme depresive, probleme digestive sau problemede vedere.

Acizii grași Omega 3, mai precis EPA și DHA, se întâlnesc în peștele gras (hering, ton, somon, macrou) sau în uleiul de pește. În general, uleiul de pește sub formă burtă are 18% EPA și 12% DHA. ALA, celalălt tip de Omega 3, se întâlnește în semințe de in, de rapiță, nuci, boabe de soia, spirulina sau fasolea.

Peștele conține EPA și DHA, esențiali pentru sănătatea inimii sau pentru prevenirea apariției cheagurilor de sânge.

Semințele sunt bogate în fibre, au un rol important în scăderea colesterolului, a stimulării imunității sau a prevenirii constipației.

Nucile ajută la prevenirea artritei reumatoide, a astmului, la bolile de inimă și la cele de ordin neurologic.

Spirulina – acea algă verzuie – ajută organismul prin menținerea colesterolului în limite normale, dar și pentru funcționarea membranelor celulare; spirulina se găsește pe piață sub formă de suplimente alimentare.

Fasolea are, de asemenea, rol în stabilizarea colesterolului și împiedică dezvoltarea ”grăsimii” pe artere și vase de sânge.

Verdețurile sunt și ele surse de Omega 3 – de aceea, este indicată o dietă bogată în spanac, salată, broccoli, varză de Bruxelles sau salată.

Cosmetic Line:
Related Post