fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ceai de mere

Ceai de mere. Mărul este cel mai consumat fruct din lume datorită proprietăților sale culinare și medicinale. Consumate ca atare sau sub formă de ceai, merele îți oferă o serie de proprietăți nutriționale excepționale. Ceaiul de mere poate fi băut cald sau rece, în funcție de preferințe. Prepararea ceaiului de mere este foarte ușoară, cu condiția să aveți timp și 2-3 mere bune, din grădina proprie sau din surse sigure, unde au fost cultivate fără pesticide.

Mod de prepare

Ceaiul de mere se prepară astfel:

  • cojiți și tăiați cubulețe 2-3 mere potrivite, scoțând miezul acestora
  • puneți jumătate de vas de apă la fiert (5-7 cești)
  • adăugați merele, precum și 2-3 pliculețe de ceai negru, în funcție de puterea ceaiului pe care îl preferați
  • după 2-3 minute, scoateți pliculețele de ceai
  • micsorați flacăra și adăugați 2 lingurite de scorțișoară
  • amestecați bine și apoi acoperiți
  • lăsați amestecul să fiarbă la foc mic, timp de 15-20min
  • lăsați ceaiul să se răcească, apoi transferați-l într-un alt recipient, consumând cantitatea de ceai pe parcursul unei zile.

Beneficiile ceaiului de mere sunt numeroase

  1. Consumul regulat de ceai de mere cu scorțișoară ne permite să scăpăm de toxine. Această băutură are proprietăți diuretice.
  2.  Ajută la pierderea în greutate. Ceaiul de mere cu scorțișoară reduce apetitul. În plus, această băutură oferă, în general, diverse substanțe nutritive.
  3. Are rol anti-inflamator. Cu un nivel bun de vitamine și minerale, precum și compuși antiinflamatori, acest ceai poate calma articulațiile dureroase ale unui pacient cu artrită, precum și ameliorarea tensiunii durerilor de cap și a mușchilor inflamatori.
  4. Ceaiul de mere este bun pentru sănătatea inimii. Ingredientele active din ceaiul de mere sunt cunoscute pentru a reduce nivelul de colesterol și reduce tensiunea arterială. Vă ajută să vă relaxați, dar protejează și sănătatea cardiovasculară prin scaderea riscului de ateroscleroză, infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale.

Printre altele, ceaiul de mere: ajută la eliminarea calculilor biliari, ajută sistem imunitar, anti-inflamator, anti-cancerigen, îmbunătățește sănătatea inimii, ajută la detoxifierea organismului, îmbunătățește sănătatea oaselor, ajută în caz de constipație.

Articol https://ivank.ro/