fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Castraveții reglează digestia

Castraveții conțin și antioxidanți, fibre și enzime care stabilizează și îmbunătățesc procesul digestiv. Deși majoritatea dintre noi elimină coaja, castravetele trebuie consumat cu tot cu coajă, fiindcă aceasta conține multe dintre aceste substanțe nutritive.

Castraveții sunt bogați în substanțe nutritive, însă cel mai mare merit al lor este că hidratează organismul, datorită conținutului mare de apă. Sunt săraci din punct de vedere caloric, însă reprezintă o sursă de vitamina A, vitamina C, vitamine B, acid folic, calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc și siliciu.
Conținutul de apă din castraveți are rol antioxidant, diuretic și hidratant. Dacă mănânci un castravele mediu, e ca și cum ai bea jumătate de pahar cu apă. Iar tot acest lichid îți va curăța rinichii și vezica urinară, va preveni formarea pietrelor la rinichi și apariția infecțiilor urinare. Castraveții trebuie consumați în special vara, atunci când organismul nostru are nevoie de mai multă hidratare.
Bogat în fibre, castravetele reglează digestia și te poate scăpa de arsurile la stomac. Substanțele din compoziția sa pot alcaliniza mediul din stomac, făcându-l mai puțin acid și reducând simptomele gastritei sau ulcerului gastric. În plus, castraveții pot trata și constipația, dacă sunt consumați regulat cruzi sau sub formă de suc.
Castraveții echilibrează nivelul glicemiei și simulează producția de insulină. Au un efect moderat și asupra tensiunii arteriale, pe care o pot menține în limite normale. Nu în ultimul rând, castravetele are și efect antiseptic, în special pentru cavitatea bucală și tractul digestiv, unde elimină bacteriile dăunătoare. Dacă ați mâncat ceapă sau usturoi, puteți ronțăi un castravete, fiindcă va elimina parțial mirosul neplăcut.
Consumul regulat de castraveți vă poate ajuta să slăbiți! Cruzi, murați sau sub formă de suc, vă vor tăia pofta de mâncare, vă vor hidrata și vor încuraja activitatea metabolică de ardere a grăsimilor.
Pentru ten
Sucul de castravete poate matifia tenul gras, poate echilibra tenul acneic, calma roșeața și eczemele. Clătește-te o dată pe săptămână pe față cu sucul de la 2-3 castraveți, ținut 5 minute în frigider. Lasă-l să acționeze 10-15 minute, apoi clătește-te cu apă călduță. Poți calma și ochii umflați, pungile de sub ochi sau cearcănele, cu felii reci de castraveți sau comprese cu suc concentrat.
Magneziul, potasiul siliciul, vitamina K, fierul și calciul fac și ele minuni pentru fermitatea, elasticitatea și puterea de regenerare a pielii.