X

Cartoful crud, aliatul tău pentru frumuseţe

Cartoful, folosit şi în cosmetică

Cartoful crud, aliatul tău pentru frumuseţe! Cartoful, nelipsit aproape de la nicio masă conţine numeroase minerale, vitamine şi carbohidraţi. Şi din această cauză, acesta este foarte bun şi pentru tenul şi pielea, care trebuie să suporte vremea rece de afară.

Prin anumite tratamente cosmetice cu cartof, destul de uşor de folosit, se pot combate o serie de probleme, precum: ridurile, ochii obosiţi, cearcănele şi petele maronii de pe faţă.

###

Curăţă şi spală câţiva cartofi. Taie-i în formă de cerc, pune feliile proaspete pe ochi şi lasă-le timp de o jumătate de oră. Clăteşte cu apă rece faţa şi reia această metodă dimineaţa şi seara. În maxim o săptămână, cearcănele inestetice, dar şi urmele de oboseală vor dispărea şi vei uita pentru mult timp de anticearcăn. Acest remediu îl poţi încerca şi după o zi petrecută în faţa calculatorului. Ochii înroşiţi, care lăcrimează destul de uşor, îşi vor recăpăta sănătatea după ce vei alege pentru aceştia un tratament natural şi eficient.

###

Pentru reducerea ridurilor, spală-te de câteva ori pe zi cu suc de cartofi. Astfel, vei scăpa de ridurile de expresie dar şi de cele care îţi trădează vârsta, dar pielea va fi fermă şi întinsă. Sucul de cartofi, ţinut la rece este şi un bun reconfortant facial.
Pregăteşte dimineaţa loţiunea ta de faţă şi ţine-o la frigider pentru a putea fi utilizată şi seara, iar în ziua următoare poţi prepara din nou tratamentul care este excepţional pentru pielea ta lipsită de fermitate.

###

Pentru tenul gras, foloseşte în fiecare seară, pentru curăţare, o felie de cartof. Insistă mai mult în zona nasului, a bărbiei şi a frunţii, unde se acumulează cel mai des punctele negre. După curăţarea feţei, clăteşte cu apă rece din abundenţă. Rezultatele tratamentului se vor observa într-un timp mai lung, dar nu vei mai avea probleme pentru mult timp cu tenul gras şi acneic.

###

Cartoful este bun şi pentru părul alb. La fel ca nuca, el poate ascunde semnele de înaintare în vârstă, dacă se foloseşte corespunzător. După ce ai folosit şamponul preferat, clăteşte-te cu apa în care ai fiert câţiva cartofi. După câteva săptămâni, firele albe nu îţi vor mai trăda vârsta.

Cristina Răscol

Cosmetic Line:
Related Post