X

Beneficiile extraordinare ale vinului roșu pentru piele

Vinul roșu este considerat a fi una dintre cele mai sănătoase băuturi, fiind utilizat în scopuri medicinale încă din cele mai vechi timpuri. Francezii beau vin roșu aproape zilnic pentru a rămâne în formă și a fi mereu sănătoși.

În afară de beneficiile asupra organismului,licoarea face minuni și pentru piele. Iată care sunt cele mai importante aspecte.

Beneficiile extraordinare ale vinului roșu:
redă strălucirea tenului

Vinul revigorează pielea. Acesta are proprietăți anti-îmbătrânire,dar și anti-stres ceea ce ajută la întinerirea tenului. După o curățare minuțioasă a feței,aplică un tratament facial preparat din vin amestecat cu ierburi,măceșe,fructe de pădure,căpșuni,struguri și uleiuri esențiale. Masează pielea timp de 10 minute,apoi îndepărtează masca folosind apă rece pentru a închide porii. Dacă ai pielea sensibilă,mergi la un salon de cosmetică,pentru a amesteca vinul roșu cu apă de trandafiri.

Procedura este dureroasă sau nu?
Beneficiile extraordinare ale vinului roșu:
acționează ca un exfoliant

Exfoliantele făcute din vin roșu sunt cele mai recente completări la terapia de înfrumusețare. Ia o lingură de pulpă de struguri zdrobiți,fără piele,și o lingură de sâmburi de sâmburi mărunțiți. Adaugă 2 linguri de vin roșu și folosește acest scrub pentru a exfolia fața și corpul. Tratamentul ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii și la îmbunătățirea circulației sângelui.

Beneficiile extraordinare ale vinului roșu:
oferă antioxidanții necesari pielii

Vinurile roșii organice sunt bogate în antioxidanți,cum ar fi flavonoide,resveratrol și tanină-care sunt foarte bune pentru piele. Ei ajută la lupta contra radicalilor liberi și combat îmbătrânirea prin refacerea colagenului și a fibrelor elastice. Astfel,estompează ridurile și oferă un impuls pentru elasticitatea pielii.

Beneficiile extraordinare ale vinului roșu:
are proprietăți anti-inflamatorii

Vinurile conțin,de asemenea,proprietăți antiseptice și anti-inflamatorii. Aplică vin roșu pe față,mai ales dacă suferi de acnee,iar acesta va curăța porii și va preveni erupțiilor ulterioare. Vinul tratează,de asemenea,tenul gras și congestionat.

Beneficiile extraordinare ale vinului roșu:
redă culoarea tenului

Vrei să ai obrajii roz și strălucitori? Este simplu! Aplică doar câteva picături de vin roșu pe obraji pentru a obține efectul de fard de obraz natural,roz.

Beneficiile extraordinare ale vinului roșu:
combat efectele nocive ale soarelui

Vinul roșu este foarte bogatîn aminoacizi care stimulează reîmprospătarea pielii și combat efectele nocive ale razelor soarelui,pentru a preveni deteriorarea. Antioxidanții din vinul roșu creează o barieră de protecție împotriva efectelor nocive ale soarelui pentru a preveni cancerul de piele. Atenție însă:vinul roșu nu ar trebui să fie considerat un substitut pentru protecția solară.

de Alina Costache

Categories: Beauty & LifeStyle
Cosmetic Line:
Related Post