X

Beneficiile ceaiului de gutui

Beneficiile ceaiului de gutui. Gutuile au un conținut scăzut de calorii și sunt un fruct extrem de hrănitor, deoarece conțin o varietate de vitamine și minerale esențiale. Ceaiul de gutui este foarte delicios, dar are și o mulțime de beneficii neștiute pentru organismul uman. Tu cât de des obișnuiești să îl consumi? E sănătate curată!

Acest fruct poate ajuta la pierderea în greutate, ajută la tratarea ulcerului, este antiinflamator, are mari beneficii antioxidante, are proprietăți antivirale, poate ajuta la rezolvarea problemelor digestive.

Mai mult decât atât, gutuia este benefică pentru sistemul cardiovascular, poate ajuta la echilibrarea colesterolului, reduce riscul de cancer, poate fi consumată și pentru ameliorarea stresului. De asemenea, s-a dovedit că poate îmbunătăți sănătatea ochilor. Pe de altă parte, gutuia este benefică pentru ficat și poate ajuta la ameliorarea simptomelor de alergie. Ceaiul de gutuie este potrivit și dacă vrei să slăbești sau dacă încerci să-ți menții greutatea.

Ceaiul din gutui, impotriva racelii, tusei si raguselii

Medicina traditionala a folosit dintotdeauna gutuia ca remediu pentru diferite afectiuni. Astfel, ceaiul din gutui reprezinta un remediu contra tusei si raguselii. Ceaiul din frunze de gutui, in amestec cu flori de tei, este indicat in amigdalite si raceli. Zeama din frunze de gutui se aplica pe rani infectate, iar ceaiul din samburi, in amestec cu zahar candel (glucida alimentara formata din cristale de zaharoza) si cu tarate de grau, este folosit contra tusei. Ceaiul din frunze uscate este adjuvant in caz de insuficienta cardiaca si in bolile de ficat.

Cosmetic Line:
Related Post