X

Ce stimulează producția de colagen?

Dacă ai trecut de vârsta de 35 de ani și ai observat că pielea și-a pierdut elasticitatea și fermitatea, iar primele riduri și linii fine apar, singurul vinovat este colagenul. Acest nutrient poate fi luat și din alimente, pe care trebuie să le incluzi în dietă.

Colagenul este o proteină din celulele țesutului conjunctiv cunoscut sub numele de fibroblaste. Și este produs până în jurul valorii de 30% din masa totală de proteine a corpului,iar 80% din țesutul conjunctiv. Mai exact,această proteinăeste liantul care leagă întregul corp.

VEZI Tratamentul vampirilor

Colagenul și pielea

Starea de sănătate a pielii este direct legată de colagen,care este responsabil de protejarea structurii sale și care formează o barieră în calea toxinelor și a altor agenți externi nocivi.

Este principala componentă a părului și unghiilor,precum și a ligamentelor și a țesutului conjunctiv. Mai precis,este responsabil pentru fermitatea pielii. Din acest motiv,atunci când producția de colagen începe să scadă,fermitate și elasticitatea pielii încep să dispară.

Cum poți stimula producția de colagen?

Există unele alimente care sunt bogate în această proteină. Prin consumul lor ajuți la recuperarea fermității,prospețimii și elasticității pielii. Ele sunt:

Carnea

Carnea constituie un element nutritiv important în alimentație. Datorită conținutului său ridicat în colagen,cele mai bune tipuri de carne sunt:vită,pui,carnea de porc (mai ales picioarele).

Fructele și legumele roșii

Fructele roșii precum mărul,căpșuna,cireșele,sfecla,ardelul gras roșu,și altele,conțin licopen,un component antioxidant foarte bun,care are capacitatea de a stimula producția de colagen.

Fructele bogate în vitamina C

Vitamina C este esențială pentru producerea colagenului. Aceasta se găsește în portocală,lămâie,kiwi,mango și ananas. De asemenea,sunt bogate în antioxidanți care previn apariția ridurilor.

Legumele

Legumele precum varza,vânăta,andiva sau spanacul sunt foarte bune pentru stimularea producției de colagen.

Alimentele bogate în sulf

Produse precum țelina,măslinele verzi sau negre,usturoiul,castravetele,banana,ceapa și tofu sunt o sursă bogată de sulf,fiind componenta care stimulează producția de colagen.

Alte alimente pe care le poți include în dietă sunt:

-Laptele de soia;
-Brânza;
-Ceaiul;
-Nucile;
-Cartofii dulci;

Alimentația trebuie să fie echilibrată și sănătoasă. Vei observa că organismul va începe să producă mai mult colagen,iar pielea va fi elastică și fermă.

SURSA www.clickpentrufemei.ro

Cosmetic Line:
Related Post