X

Alimente anti-aging

Alimente anti-aging. Ne dorim o alimentație sănătoasă, iar dacă anumite produse ne întrețin frumusețea, cu atât mai bine. Iată un mic îndrumar de alimente anti-aging.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă ne dorim să descoperim acea fântână a frumuseții care să ne aducă o piele strălucitoare și silueta zveltă de la 25 de ani. Ce ai zice dacă adevărata sursă de tinerețe nu e chiar atât de departe pe cât îți imaginai, ci chiar la tine în farfurie?

Cu ajutorul unei diete echilibrate și bazându-te pe o serie de alimente cu proprietăți demonstrate, poți încetini efectele îmbătrînirii și poți chiar adăuga câțiva ani strălucitori, totul în timp ce reduci riscul unor boli asociate precum osteoporoza, diabetul sau problemele cu inima.

Top 10 alimente anti-aging și la ce ne ajută

Nucile sunt o sursă bogată de grăsimi nesaturate, având totodată un aport ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți.

Un mix de nuci va reprezenta o gustare sănătoasă în timpul unei zile aglomerate, așa că nu ezita să combini migdale, fistic, alune și nuci, ca parte a dietei tale anti-aging.

Uleiul de măsline conține o serie de grăsimi bune, ideale pentru o piele strălucitoare. Aportul său de Omega 3 conduce la îmbunătățirea circulației și redă suplețea tenului. Cantitatea ideală este o lingură de ulei pe zi și poate fi integrat cu ușurință în salate.

Fructele pot face și ele parte cu succes dintr-o dietă anti-aging, însă trebuie selectate cu mare grijă. Afinele, de exemplu, conțin mai mulți antioxidanți decât orice alt aliment, astfel că îți pot proteja pielea de radicalii liberi, ce provin din expunerea la soare, stres sau un prea mare efort fizic.

O jumătate de cană de afine pe zi va preveni distrugerea celulelor și va contribui la netezirea ridurilor. Rodia și conținutul său ridicat de vitamina C va fi ideală pentru o piele fină și te va ajuta să îți conservi cantitatea naturală de colagen din organism.

Avocado este o adiție extraordinară în dieta anti-aging, datorită aportului său de grăsimi benefice și poate înlocui cu succes dressing-ul salatelor de la cină.

Nu în ultimul rând strugurii, care nu numai că încetinesc procesul de îmbătrânire, ci luptă și împortiva radiațiilor solare și expunerii UV.

Ceaiul verde este ideal nu doar pentru hidratare, ci și pentru reducerea petelor colorate de pe ten. O cană de ceai verde pe zi este suficientă, spun specialiștii, pentru a vedea primele rezultate în cel mult o lună.

Peștele este alimentul recomandat pentru prevenția bolilor de inimă datorită conținutului său ridicat de grăsimi Omega 3 care împiedică acumularea grăsimilor în artere.

În plus, sardinele, somonul sau macroul ajută la menținerea hidratării pielii, iar consumul de minim două porții de pește pe săptămână conduce la reducerea inflamațiilor pielii, precum eczemele sau psoriazisul.

Ciocolata (da, ai citit bine) conține flavonoide, care îmbunătățesc funcțiile vaselor de sânge și scad presiunea arterială. Se recomandă consumul de ciocolată neagră însă, datorită conținutul său scăzut de zahăr.

Vinul roșu completează lista de alimente anti-aging datorită conținutului său de resveratrol, un compus care activează genele ce încetinesc îmbătrânirea celulară. În general însă, un consum moderat de alcool protejează împotriva bolilor de inimă, diabetului și pierderii de memorie asociate cu înaintarea în vârstă.

VEZI ARTICOL DE: De Bianca Pătrașcu, psiholog și psiho-nutriționist

Cosmetic Line:
Related Post