X

Alimentația potrivită și grupa sangvină

Alimentația potrivită și grupa sangvină – Doctorul Peter J. D’Adamo a elaborat un îndrumar de alimentație corectă în funcție de grupa sangvină. Acesta se bazează pe cercetările tatălui său, James D’Adamo, care de asemenea a fost medic naturopat. Ei au încercat împreună să demonstreze că sistemul digestiv al omului păstrează predispoziția față de produsele pe care le-au consumat strămoșii săi.

Grupa A (II) a fost caracteristică oamenilor care au început să practice agricultura și să consume mâncare vegetală. Grupa B (III) dr. D’Adamo o atribuie triburilor care au migrat din Orientul Apropiat spre Africa de Nord și Tibet. Iar grupa AB (IV) ar reprezenta amestecul genofondului caucazian (grupa A) cu cel asiatic (grupa B).

Pornind de la aceste premise D’Adamo propune o dietă ce corespunde grupei sangvine a omului.

Grupa O (I)

Oamenii cu această grupă sangvină sunt “vânători” înnăscuți, consumatori de carne cu un tract digestiv rezistent, o imunitate super-activă și o adaptare dificilă la o dietă nouă.

Pentru a menține un metabolism confortabil, oamenii cu această grupă sangvină trebuie să facă multă activitate fizică și să consume carne roșie (de vită și oaie), precum și carne de pui și pește.

În lista produselor mai puțin indicate intră lactatele și cerealele, dar și cele cu conținut ridicat de gluten.

Grupa A (II)

Oamenii cu grupa A sunt “agricultori” vegetarieni cu un tract digestiv flexibil. Lor le este ușor să se adapteze la condiții noi de alimentație. În ciuda acestui fapt dr. D’Adamo le recomandă să evite consumul de carne și chiar de lactate, care ar încetini metabolismul și ar afecta funcționarea inimii.
În schimb acestor oameni le sunt recomandate tot felul de produse naturale, ecologice, cu conținut scăzut de grăsimi. Un loc important în dietă ar trebui să ocupe uleiurile vegetale, produsele de soia, legumele și ananasul.

Grupa B (III)

Din grupa B (III) fac parte “migratorii”. Acești oameni au un sistem imunitar puternic și un tract digestiv tolerant, fapt ce le oferă posibilitatea de a opta pentru o gamă mai largă de produse alimentare.

“Migratorii” ar trebui să tindă spre un echilibru perfect între efortul fizic și cel intelectual. Printre produsele cu un impact nedorit asupra sănătății sunt porumbul, hrișca, lintea, arahidele și semințele de susan, care slăbesc procesele metabolice și pot provoca hipoglicemie.

Totodată carnea de vită și curcan ar trebui înlocuite cu carne de ied, de oaie și de iepure. Sistemul digestiv al oamenilor cu grupa sangvină B (III) reacționează negativ la gluten, de aceea ar fi de evitat cerealele și produsele făinoase. În schimb lactatele sunt alimentele perfecte pentru această grupă sangvină.

Grupa AB (IV)

Grupa AB (IV) a apărut acum circa 1.000 de ani în urma amestecului dintre alte grupe. Acești oameni ar putea fi numiți “cameleoni”, căci ei se adaptează foarte ușor la noile condiții de alimentație.

Pentru a-și controla greutatea corporală, oamenii cu grupa AB (IV) trebuie să limiteze consumul de carne, iar atunci când o mănâncă ar fi indicat să o combine cu legume sau brânză tofu.

În afară de tofu în lista produselor recomandate intră fructele de mare, legumele verzi, algele și ananasul. Spre deosebire de grupele A și B, organismul oamenilor cu grupa AB au o reacție bună la cereale și făinoase.

Cosmetic Line:
Related Post