Acidul hialuronic este o molecula ce se gaseste in mod natural in organism la nivelul pielii, articulatiilor si globilor oculari. Odata cu inaintarea in varsta concentratia acidului hialuronic scade ducand la aparitia aspectului de piele uscata, lasata, cu formarea de riduri si pierderea volumului tesuturilor.
Cele mai frecvente indicatii pentru rejuvenarea cu acid hialuronic sunt stergerea ridurilor de la nivelul fruntii, a cearcanelor, santurilor nazolabiale, liniilor marioneta, refacerea conturului si augmentarea buzelor si a pometilor. Procedura se realizeaza sub anestezie locala sau regionala si presupune injectarea de acid hialuronic cu densitate adecvata zonei tratate.
In anumite situatii rejuvenarea cu acid hialuronic se poate combina si cu alte proceduri precum injectarea de toxina botulinica pentru obtinerea celor mai bune rezultate. In functie de tipul de acid folosit rezultatele se pot mentine timp de 9-12 luni.
Aceasta procedura nu este indicata persoanelor cu alergie cunoscuta la substantele folosite, femeilor insarcinate sau care alapteaza, pacientilor cu boli autoimune sau cu infectii active.
Dr. Mara Popescu, Medic Specialist Chirurgie Plastia, Estetica si Reconstructiva – Susanu Clinic