fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 nutrienţi pentru frumuseţe

5 nutrienţi pentru frumuseţe. Rar ne dăm seama că organismul nostru are nevoie de nutrienți. Din acest motiv recomandăm să mergi la medicul tău. Poți efectua o testare nutrițională pentru a afla care este numărul macronutrienților și micronutrienților din sânge. Rezultatele tale vor fi comparate cu valorile normale și astfel, medicul poate să ofere un diagnostic relevant legat de deficitul de nutrienți pe care îl ai.

În plus, ceea ce mănânci se reflectă pe pielea ta. Iar în acest sens, există alimente care, odată introduse în alimentaţia ta de zi cu zi, te ajută să fii mai frumoasă. Pentru a-ţi îmbunătăți aspectul pielii, vitalitatea și sănătatea ai nevoie în primul rând de 5 nutrienţi, care nu se găsesc în creme şi tratamente costisitoare, ci în alimente.

1. Sulful

Are un impact semnificativ asupra tenului, părului şi strălucirii pielii. În esență, se găseşte în toate ţesuturile conjunctive şi conectează toate organele, având capacitatea de a construi și reconstrui continuu colagen și cheratină, ambele esenţiale pentru păr, piele și unghii strălucitoare.

Alimente bogate în sulf: ouăle, fructele de mare, legumele verzi cu frunze (spanac, broccoli, varză creață, varză de Bruxelles etc.) și organele (ficat, inimă, rinichi).

2. Zincul

Este esenţial pentru detoxifierea ficatului, repararea ţesuturilor şi oxigenarea organismului. Un deficit de zinc a fost ştiinţific asociat cu căderea părului, acnee şi alte afecţiuni ale pielii.

Surse bune de zinc: scoicile, carnea de vită, leguminoasele (fasole, năut, linte), nucile și semințele.

3. Acizii graşi Omega 3

Ridică nivelul de hidratare al pielii, ceea ce o menţine tânără şi elastică şi fără semne ale îmbătrânirii premature.

Surse de acizi grași Omega 3 din alimentație: macroul, somonul, heringul, scoicile, sardinele, semințele de in și nucile.

4. Vitamina C

Este o componentă importantă a procesului de sinteză a colagenului, direct responabil cu elasticitatea pielii. În situaţii extreme, deficitul de vitamina C cauzează scorbutul, o boală gravă şi dureroasă în care colagenul sintetizat este defect. Acest lucru duce la sângerarea gingiilor, la pierderea dinţilor, la descuamarea pielii şi la împiedicarea procesului de vindecare în cazul leziunilor cutanate.

O dietă bogată în vitamina C poate stimula repararea ADN-ului, ajută la creşterea producţiei de colagen, reduce inflamaţiile şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

Alimentele cu conținut mare de vitamina C: măceșele, ardeii iuți roșii, ardeii grași, pătrunjelul, varza creață, broccoliul, lămâile, portocalele, kiwi-ul și căpșunile.

5. Fierul şi magneziul

Acești nutrienți lucrează în tandem, deoarece fierul este esenţial pentru unghii sănătoase, regenerarea corectă a părului, iar magneziul previne afecţiunile pielii. Cel mai bine este să-ţi asiguri doza zilnică necesară de fier din dietă, ceea ce înseamnă aproximativ 8 mg pentru bărbaţi şi 14 mg pentru femei.

Alimente bogate în fier și magneziu: Crustaceele, spanacul, organele, leguminoasele, semințele de dovleac, tofu, carnea de curcan și ciocolata neagră sunt câteva surse de fier. Magneziul se găsește în leguminoase, avocado, tofu, semințe, cereale integrale, banane, ciocolata neagră, somon, macrou și halibut.

Sursa: www.doc.ro