fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 BENEFICII PENTRU FRUMUSEȚE ALE VITAMINEI C

Atunci când te gândești la rolurile vitaminei C, primul care îți apare în minte este cel anti-inflamator și modul miraculos în care ne protejează de virusuri și bacterii. Însă, vitamina C este benefică și pentru frumusețe!

Cu toții am încercat tot felul de tratamente cosmetice pentru a împiedica semnele de îmbătrânire, când tot ceea ce aveam de făcut era sa consumăm vitamina C zilnic. Da, zilnic, pentru că este o vitamină hidrosolubilă, adică organismul nu poate forma depozite, ci trebuie să o primească în fiecare zi din alimentație.

Asigură-te că primești suficientă vitamina C din alimentație pentru a te bucura de următoarele beneficii:

1. Unghii sănătoase și puternice. Vitamina C contribuie la producția de colagen de către organism. Astfel, întărirea și păstrarea integrității unghiilor.

2. Tinerețe îndelungată. Este un antioxidant extrem de puternic și luptă împotriva radicalilor liberi, principalii dușmanii ai tinereții și sănătății, în general. Astfel, previne apariția ridurilor și uscarea pieli

3. Păr strălucitor și sănătos. Vitamina C previne despicarea firelor de păr și uscarea părului, prin întarirea foliculului de păr și stimularea creșterii acestuia. De altfel, deficitul de vitamina C este cauza multor probleme ce afectează părul.

4. Piele fermă. Vitamina C este necesară pentru producția de colagen, care conferă fermitate și tonus pielii. Deficitul de colagen se asociază cu piele flască și lipsită de strălucire.

5. Fară pete roșii pe piele. Oraganismul utilizează vitamina C pentru repararea țesuturilor afectate, fie că este vorba de tăietuiri, vânătăi sau urme de acnee.

SURSA: https://nutrislim.ro/